Antena 3 CNN Politică Ridzi se dă victima propriilor direcţii ministeriale: ? Legea mă împiedică să refuz un contract deja atribuit?

Ridzi se dă victima propriilor direcţii ministeriale: ? Legea mă împiedică să refuz un contract deja atribuit?

Ridzi se dă victima propriilor direcţii ministeriale: ? Legea mă împiedică să refuz un contract deja atribuit?
Sursa foto: Monica Iacob-Ridzi
30 Iun 2009   •   17:55

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi a susţinut marţi că ar fi fost legată legal de mâini şi de picioare şi nu ar fi putut refuza contractele deja atribuite de comisiile ministerului în cazul organizării festivităţilor Zilei Tineretului. Audiată marţi de comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor, ministrul PDL a dat din colţ în colţ când a venit vorba de scena pentru care s-a cheltuit 75.000 de euro. Ministrul a lăsat să se înţeleagă că ar fi fost pusă în off-said de lipsa de comunicare dovedită de unele direcţii ale propriului minister. Ridzi a susţinut că nu i-a parvenit nici o informaţie despre o contraofertă pentru achiziţionarea unei alte scene la preţul de 1.400 de euro, aşa cum credita presa, şi nici de existenţa unei scene deja cumpărate în timpul fostei guvernări şi care rugineşte pe la Constanţa.

Ridzi a explicat că ministerul pe care îl conduce nu a avut contact direct cu artiştii tocmiţi pentru această sărbătoare, aceştia fiind plătiţi de firmele organizatoare. Mai mult, Ridzi a afirmat că "nu are cunoştinţă despre sumele pe care le-au primit artiştii".
În ceea ce priveşte faptul că ar fi avut de ales între achiziţionarea unei scene cu 75.000 şi o contraofertă de 1400 de euro, Ridzi a precizat că nu ştia nimic nici despre acest lucru, aşa cum nu ştia nici că ministerul deţinea deja o scenă cumpărată în rate prin Directia Judeţeană pentru Sport Constanţa.
"Eu nu ştiu să fi avut o ofertă în minister legată de acest preţ. Probabil că de acum încolo o vom folosi pe aceea", a declarat Ridzi referindu-se la scena aflată deja în proprietatea MTS, dând vina pe direcţiile de Tineret care nu au comunicat ?destul de bine? şi nu ar fi informat-o la timp de existenţa scenei.

Mai mult, ministrul s-a spălat pe mâni, sugerând că achiziţiile s-au făcut printr-o comisie a Ministerului şi că legea nu îi permite să refuze respectivele contracte.

"Există în Minister comisii de atribuire a contractelor şi sunt obligată să fiu de acord cu ele, legea mă împiedică să refuz un contract care a fost deja atribuit de o comisie de atribuire a contractelor", s-a justificat ministrul.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close