Antena 3 CNN Politică Românii din diaspora se autodenunţă în privinţa fraudei electorale

Românii din diaspora se autodenunţă în privinţa fraudei electorale

Românii din diaspora se autodenunţă în privinţa fraudei electorale
Sursa foto: sinteza zilei
08 Dec 2009   •   22:51

Reprezentanţii comunităţilor de români din străinătate declară că au asistat la mai multe posibile fraude electorale. Federaţia Asociaţiilor Românilor din Italia s-a autodenunţat ca fiind complice la fraudarea alegerilor.

?F.A.R.I. a primit semnale clare, sosite prin intermediul asociatiilor membre implicate in sustinerea scrutinului electoral din 06.12.2009, din toate zonele Italiei unde au fost amplasate cele 55 de sectii de votare, ca a avut loc o fraudare masiva a alegerilor prezidentiale din Romania.

F.A.R.I. considera ca responsabilitatea principala pentru modul in care au fost stabilite locatiile sectiilor electorale speciale din Italia revine, in principal, senatorului Viorel Badea si deputatului Wiliam Branza impreuna cu dl. Razvan Rusu, ambasadorul Romaniei in Italia.

Aceste locatii au fost decise in functie de controlul total pe cere acestia il puteau exercita asupra membrilor din comisii, precum si prin gestionarea fluxului electoral? se arată într-un comunicat al F.A.R.I.

?În primul rând, reprezentanţii pentru diaspora ai PDL au vegheat două luni la organizarea acestor secţii de votare. Este vorba de Viorel Badea şi William Brânză. Au ales locurile unde aveau controlul absolut. În ziua votului televiziunile au transmis imagini cu domnul Brânză la coadă la secţia de la consulatul de la Milano? a declarat Dragos Eugen Dumitru, coordonator al Federaţiei Asociaţiilor Românilor în Italia, la Sinteza Zilei.

Şi Dan Dima, un român stabilit la Paris a declarat la Sinteza Zilei că a asistat la fraudarea alegerilor de la ambasada din capitala franceză.
?A fost o mare umilinţă, o coadă imensă, dar am putut să constat tot felul de nereguli. Veneau nişte indivizi cu un BMW alb cu număr SM 70 DOR, care ofereau sume de la 35 la 50 de euro, în schimbul voturilor. Erau mai mulţi oameni care strigau Băsescu. În interiorul ambasadei se făcea propagandă deschisă pentru Băsescu? a spus Dima.



PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/sinteza_zilei




Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close