Antena 3 CNN Politică Săptămână agitată pe scena politică. CCR se reuneşte mâine pentru a lua o decizie în privinţa eratei

Săptămână agitată pe scena politică. CCR se reuneşte mâine pentru a lua o decizie în privinţa eratei

Săptămână agitată pe scena politică. CCR se reuneşte mâine pentru a lua o decizie în privinţa eratei
de O.P.    |    13 Aug 2012   •   16:22

Începe o săptămână agitată pe scena politică! Curtea Constituţională se va reuni marţi în şedinţă de urgenţă pentru a decide ce se va întâmpla cu erata legată de referendum, emisă doar de unii judecători CCR, scrie Agerpres.

Plenul Curţii Constituţionale a României ar urma să se întrunească marţi pentru ca judecătorii să discute aspectele apărute în ultima perioadă, ulterior deciziei de amânare a confirmării rezultatelor referendumului naţional din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.
   
Şedinţa CCR este programată începând cu ora 10,00.
   
Săptămâna trecută, trei judecători de la CCR au solicitat întrunirea plenului Curţii pentru a lămuri situaţia legată de publicarea eratei referitoare la decizia luată, în condiţiile în care nu au fost consultaţi.
   
În ultima sa şedinţă, din 2 august, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului ca până la data de 31 august să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie.
   
Ulterior, pe 6 august, Curtea a retrimis Guvernului o adresă în care precizează că a solicitat listele electorale permanente actualizate conform Legii 3/2000 privind desfăşurarea referendumului, liste în baza cărora s-a organizat scrutinul din 29 iulie.
   
Miercurea trecută, o persoană fizică a trimis, prin email, o plângere penală la Parchetul General, în care acuză Curtea Constituţională a României de fals material în înscrisuri oficiale, în legătură cu adresa transmisă Guvernului şi Monitorului Oficial prin care se solicita corectarea unei ''erori materiale'' din decizia privind listele electorale folosite la referendum. Parchetul General a înregistrat plângerea penală, iar dosarul se află în faza actelor premergătoare.

Şi conducerea Camerei Deputaţilor va fi chemată din vacanţă ca să discute cererea de începere a urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei, Victor Paul Dobre.

Potrivit ultimelor informaţii şedinţa CCR va fi programată cel mai probabil în ziua de marţi,  iar în ceea ce priveşte sedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor membrii se vor întruni în cursul zilei de astăzi, cel târziu marţi.




×
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close