Antena 3 CNN Politică Se înmulţesc acuzaţiile de mită politică: PDL acuzat că a oferit sume de bani deputaţilor PSD şi PNL

Se înmulţesc acuzaţiile de mită politică: PDL acuzat că a oferit sume de bani deputaţilor PSD şi PNL

Se înmulţesc acuzaţiile de mită politică: PDL acuzat că a oferit sume de bani deputaţilor PSD şi PNL
Sursa foto: Viorel Hrebenciuc
12 Oct 2009   •   17:12

Preşedintele PNL Botoşani, deputatul Florin Ţurcanu a susţinut vineri că reprezentanţi ai PDL Botoşani i-ar fi oferit 10.000 de euro pentru a nu fi prezent la votul moţiunii de cenzură, dar că a refuzat această ofertă. PDL a respins aceste afirmaţii, considerându-le "pur electorale". Şi liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc l-a acuzat pe senatorul Tiberiu Prodan că ar fi trecut de la liberali în barca PDL în schimbul a 100.000 de euro.
Ţurcanu s-a limitat să precizeze că oferta a venit din partea unui cunoscut om de afaceri din Botoşani, care face parte din PDL.
"Se ştie foarte bine persoana care a făcut-o. După ce i-am spus că a greşit adresa, că eu nu sunt un tip care pot fi cumpărat, m-a rugat să rămână între noi", a spus Ţurcanu pentru Realitatea FM. El a specificat şi faptul că suma oferită este de 10.000 de euro.

Senatorul PDL de Botoşani, Dan Humelnicu a reacţionat afirmând că declaraţia lui Ţurcanu este "o intoxicare pur electorală".
"E o intoxicare pur electorală. Florin Ţurcanu trebuie să aibă dovezi. Dacă e totuşi adevărat, să spună numele celui care i-a oferit bani", a spus Humelnicu.
Liderul deputaţilor PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, la rândul său, că PDL a început racolările din PSD, dar şi din alte partide, el dând exemplul senatorului Tiberiu Prodan care ar fi plecat de la PNL la democrat-liberali în schimbul a 100.000 de euro.
"Democrat-liberalii au început racolările din rândul PSD, dar şi din alte partide", a spus Hrebenciuc, care a susţinut că unii colegi de-ai săi au primit propuneri pentru a trece la PDL, dar a evitat să dea nume.
Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close