Antena 3 CNN Politică Şedinţă comună a guvernelor român şi moldovean, pe 3 martie, la Iaşi. Ce vor semna cei doi premieri

Şedinţă comună a guvernelor român şi moldovean, pe 3 martie, la Iaşi. Ce vor semna cei doi premieri

Şedinţă comună a guvernelor român şi moldovean, pe 3 martie, la Iaşi. Ce vor semna cei doi premieri
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Feb 2012   •   08:27

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a avut, duminică, o convorbire telefonică cu prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, cei doi oficiali stabilind ca şedinţa comună de guvern a celor două ţări să fie organizată pe 3 martie, la Iaşi, informează Executivul român.

"Şedinţa comună de guvern cu Republica Moldova va fi prima acţiune de politică externă a actualului Cabinet de la Bucureşti. În cadrul acesteia, urmează a fi semnat Planul de acţiune pentru implementarea Declaraţiei comune privind instituirea unui Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova", se arată într-un comunicat al Guvernului de la Bucureşti.

De asemenea, potrivit sursei citate, în cadrul şedinţei comune vor fi convenite o serie de proiecte comune transfrontaliere, cum sunt cele din domeniul transporturilor şi energiei, şi va fi discutat sprijinul pe care România îl acordă pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană",

În urmă cu şase zile, cei doi premieri au avut o altă discuţie telefonică, în care au stabilit ca şedinţa comună de guvern a celor două ţări să aibă loc în cel mai scurt timp posibil, la Iaşi.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close