Antena 3 CNN Politică Cum ar putea arăta noua echipă de conducere a PNL, după ce Florin Cîţu şi-a dat demisia

Cum ar putea arăta noua echipă de conducere a PNL, după ce Florin Cîţu şi-a dat demisia

Ședința BPN al PNL a început, astăzi la Palatul Parlamentului, liderii liberali urmând să se întrunească în Consiliul Național pentru a convoca un congres pentru alegerea unei noi conduceri, după ce președintele partidului și secretarul general au demisionat.

Cum ar putea arăta noua echipă de conducere a PNL, după ce Florin Cîţu şi-a dat demisia
Sursa foto: Facebook
de Alin Tarnovschi    |    Mădălina Mihalache    |    03 Apr 2022   •   10:26

Ședința Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal a început, duminică, la Palatul Parlamentului.

În urma şedinţei, Gheorghe Flutur a fost ales preşedinte interimar, cu 55 de voturi din 79, până la Congresul în urma căruia, cel mai probabil, Nicolae Ciucă va fi ales drept noul preşedinte al PNL. De asemenea, Lucian Bode a fost votat pentru funcţia de secretar general al PNL.

Premierul Nicolae Ciucă a venit la ședință însoțit de prim-vicepreședintele formațiunii Rareș Bogdan. Liderii PNL nu au dat declarații de presă.

Reuniunea BPN va fi urmată de ședința extraordinară a Consiliului Național al PNL, care se desfășoară tot la Palatul Parlamentului. Consiliul Național va decide convocarea unui congres, probabil pe 10 aprilie.

Sâmbătă, președintele Florin Cîțu și secretarul general Dan Vîlceanu au demisionat din funcții.

„Rolul acestei ședințe era foarte simplu - de a avea o discuție față în față cu colegii cu care am pornit la drum acum un an de zile pentru a da un suflu nou Partidului Național Liberal. Era o șansă pentru a le mulțumi că am lucrat împreună și că au fost și momente bune. (...) Aș fi vrut să îmi prezint, bineînțeles, demisia în fața colegilor mei nu s-a putut, nu au fost acolo, așa că doar am înregistrat-o la partid. În acest moment, am demisionat din funcție. Aș fi vrut o discuție serioasă cu colegii mei. Curajul, cred, le-a lipsit”, a spus Florin Cîțu.

Dan Vîlceanu spune că vrea să plece și de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, după ce vineri afirma că își dă demisia din funcţia de secretar general al PNL.

Noua echipă de conducere aleasă la congres ar putea fi formată următoarea:

Nicolae Ciucă - preşedinte;

Lucian Bode - secretar general;

Dan Motreanu, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu - vicepreşedinţi;

Rareş Bogdan - preşedintele PNL Diaspora.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close