Antena 3 CNN Politică Întâlnire între Guvernul Orban și Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni pe tema rectificării bugetare

Întâlnire între Guvernul Orban și Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni pe tema rectificării bugetare

Klaus Iohannis are o ședință astăzi, de la ora 16, la Palatul Cotroceni, cu privire la rectificarea bugetară. La întâlnire vor fi prezenți atât premierul Ludovic Orban, cât și ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

Întâlnire între Guvernul Orban și Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni pe tema rectificării bugetare
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    12 Aug 2020   •   11:10

Premierul Orban spunea, în urmă cu câteva zile, că sunt solicitări de creştere a alocărilor bugetare pentru Ministerul Transporturilor, pentru investiţii judeţene şi locale, pentru Sănătate, Educaţie şi Agricultură.

“Cu siguranţă rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni. Sunt solicitări pertinente de creştere a alocărilor bugetare pe zona investiţiilor în infrastructura de transport, sunt solicitări de la Ministerul Transporturilor, investiţiilor judeţene şi locale. Aici este vorba de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice”, declara premierul.

Premierul Orban: Analizăm cu mare seriozitate fiecare solicitare de creștere a bugetului

Orban a mai precizat că vor fi alocate sume suplimentare în domeniul Sănătăţii, Educaţiei, Agriculturii. În domeniul Agriculturii se va face o majorare a bugetului pentru plata despăgubirilor către fermieii afectaţi de secetă.

"Sigur că suntem într-o situaţie în care constrângerile bugetare sunt foarte mari. Este clar că, aşa cum toate ţările din Uniunea Europeană au fost afectate, şi România a fost afectată de criza generată de epidemia de coronavirus şi o să analizăm cu foarte mare seriozitate fiecare obiectiv de investiţii şi fiecare solicitare de creştere a bugetului", a explicat Orban.

×
Subiecte în articol: Palatul Cotroceni Klaus Iohannis
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close