Antena 3 CNN Politică Şefia comisiei juridice, mărul discordiei între deputaţii PSD şi partenerii din PD-L

Şefia comisiei juridice, mărul discordiei între deputaţii PSD şi partenerii din PD-L

Şefia comisiei juridice, mărul discordiei între deputaţii PSD şi partenerii din PD-L
19 Dec 2008   •   13:23

PSD şi PD-L reiau meciul negocierilor la Camera Deputaţilor. După ce joi seară reuşiseră să convină, la capătul a mai bine de 4 ore de discuţii, ce şefii de comisii să ia fiecare, social-democraţii s-au răzgândit vineri dimineaţă şi revendică din nou preşedinţia Camerei Deputaţilor.
Potrivit deputatului Valeriu Zgonea, repartizarea comisiilor permanente nu este finalizată, fiind încă de stabilit cine va conduce comisia juridică şi cine cea de buegt-finanţe. De altfel, şedinţa de depunere a jurământului de către noii deputaţi a fost întîrziată şi datorită faptului că în runda de negocieri care au avut loc în această dimineaţă PD-L şi PSD nu s-au putut înţelege.
Joi seară cele două părţi stabiliseră, după negocieri aprige, în care fiecare a cedat şi a primit, că PD-L va lua comisia juridică, iar PSD pe cea de buget-finanţe. Democrat-liberalii deja stabiliseră ca deputatul de Cluj, Daniel Buda, să conducă comisia juridică.
Pe lângă buget-finanţe, social-democraţii şi-au adjudecat şefia altor cinci comisii: politică economică, sănătate, învăţământ, industrii şi abuzuri.
La rândul lor, deputaţii PD-L au mai primit preşedinţia comisiilor de administraţie publică, de apărare, pentru agricultură, comisia pentru culte şi comisia de Regulament. Pentru comisia de apărare este vehiculat numele lui Costică Canacheu, administraţia publicvă va reveni Sulfinei Barbu, în timp ce la Cultură Raluca Turcan va fi nominalizată pentru conducerea ei.
PNL va deţine preşedinţia a trei comisii permanente: tehnologia informaţiei, egalitate de şanse şi Comisia de muncă, iar UDMR şi minorităţile vor avea şefia Comisiei de politică externă, respectiv Comisiei pentru drepturile omului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close