Antena 3 CNN Politică Şeful PCM Covasna: Drapelul secuiesc trebuie arborat pe toate instituţiile publice din secuime

Şeful PCM Covasna: Drapelul secuiesc trebuie arborat pe toate instituţiile publice din secuime

Şeful PCM Covasna: Drapelul secuiesc trebuie arborat pe toate instituţiile publice din secuime
Sursa foto: Foto: Mediafax
12 Oct 2011   •   16:57

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, consideră că drapelul secuiesc ar trebui să fie arborat pe toate instituţiile publice din secuime, inclusiv cele deconcentrate, şi nu doar la primării, informează Mediafax.
   
Kulcsar Terza Jozsef şi-a exprimat, miercuri, într-o conferinţă de presă, nemulţumirea faţă de modul în care UDMR reprezintă interesele comunităţii maghiare.
   
Liderul PCM Covasna a criticat, în acest context, modul în care Prefectura Covasna se raportează la folosirea limbii maghiare.
   
"În timp ce domnul prefect Gyorgy Ervin vorbeşte despre panouri bilingve la instituţiile deconcentrate, ultima oară când i-am trimis o scrisoare mi-a spus să o fac în limba română", a spus Kulcsar Terza.
   
Potrivit acestuia, când este vorba de drepturile comunităţii maghiare, nu este nevoie numai de demersuri superficiale, ci de paşi concreţi.
   
"Ţinutul Secuiesc are un steag şi ar trebui să vedem pe câte instituţii publice este arborat acest drapel la ora actuală. Trăim în Ţinutul Secuiesc, nu în alte zone, iar acest ţinut are propriul steag, care trebuie arborat", a spus el.
   
Preşedintele PCM Covasna consideră că drapelul secuiesc ar trebui să fie arborat pe clădirile tuturor instituţiilor publice din secuime, inclusiv cele deconcentrate.
   
Potrivit lui Kulcsar, iniţiativa în acest sens ar trebui să vină din partea UDMR, respectiv a celor care stau "în fotoliile de catifea".

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close