Antena 3 CNN Politică Şeful PSD, Victor Ponta, are un contracandidat la preşedinţia partidului

Şeful PSD, Victor Ponta, are un contracandidat la preşedinţia partidului

Şeful PSD, Victor Ponta, are un contracandidat la preşedinţia partidului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    11 Apr 2013   •   08:32

Social-democratul Andrei Alexandru a anunţat că dacă nu se va mai înscrie nimeni în competiţia pentru funcţia de preşedinte al PSD în această săptămâna, va face el acest lucru.

El susţine că a publicat, săptămâna trecută, o scrisoare deschisă adresată lui Victor Ponta, în care îi cerea să renunţe la funcţia de premier şi să nu mai candideze la şefia PSD.

Andrei Alexandru afirmă că iniţiativa sa s-a bucurat "de un mare număr de cititori şi de un procentaj neaşteptat de mare de comentarii favorabile".

"În acest răstimp, am sperat să se înscrie în cursă măcar un contracandidat la alegerea viitorului preşedinte al PSD, un membru PSD care să se bucure de prestigiu şi notorietate. Altfel, solicitarea adresată de mine şi împărtăşită de mulţi alţii nu s-ar putea realiza nici măcar teoretic. Pornind de la premiza că există în PSD destui oameni de valoare, sunt trei explicaţii pentru lipsa unui contracandidat: 1. Teama de represalii faţă de cel care s-ar înscrie în această competiţie sau 2. Încrederea şi acordul faţă de acţiunea politică a actualului preşedinte al PSD sau 3. Oportunismul", scrie Andrei Alexandru, potrivit Mediafax.

El precizează că "mai sunt doar câteva zile până la Congresul PSD şi nu s-a prezentat încă vreun contracandidat".

"Votul de la Congres pentru funcţia de preşedinte, în condiţiile existenţei unei competiţii, este cel mai bun prilej pentru membrii PSD şi pentru opinia publică să afle dacă doar Victor Ponta a ales calea colaborării cu Traian Băsescu şi abandonarea promisiunilor electorale sau o majoritate a delegaţilor a validat politica sa. În cazul unui vot favorabil lui Victor Ponta, noi, cei din PSD, ne-am afla într-o situaţie mai mult decât jenantă: majoritatea românilor se dezice de Traian Băsescu, propriul său partid, PDL, l-a abandonat şi, paradoxal, chiar absurd, adversarul politic, PSD, îl readuce la viaţă", se mai arată în anunţul lui Andrei Alexandru.

Andrei Alexandru i-a fost consilier şi purtător de cuvânt lui Nicolae Văcăroiu, pe vremea când acesta era preşedinte al Senatului. Andrei Alexandru a fost purtător de cuvânt şi în perioada în care Nicolae Văcăroiu a deţinut funcţia de preşedinte interimar, la momentul primei suspendări a preşedintelui Traian Băsescu, în 2007.

Alexandru şi-a anunţat şi în 2010 înscrierea în cursa pentru şefia PSD, printr-o scrisoare adresată secretarului general al partidului, Liviu Dragnea, conform procedurii prevăzute de Statut.

Pe de altă parte, CNSAS a decis că fostul purtător de cuvânt al lui Nicolae Văcăroiu, Andrei Alexandru, a fost colaborator al Securităţii, iar Instanţa supremă a confirmat, în mai 2011, hotărârea.

Andrei Alexandru a afirmat ulterior că decizia a fost luată fără a exita probe la dosar şi a spus că hotărârea este stupefiantă şi nedreaptă şi că dă în judecată la CEDO statul român.

Congresul PSD va avea loc în perioada 19 - 20 aprilie şi vor participa aproximativ 5.000 de delegaţi cu drept de vot.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Horoscop 3 octombrie 2023. Scorpionii trăiesc emoții intense
x close