Antena 3 CNN Politică Sinteza zilei. Ce nu se vede la TV din adevărata bătălie politică

Sinteza zilei. Ce nu se vede la TV din adevărata bătălie politică

Sinteza zilei. Ce nu se vede la TV din adevărata bătălie politică
Sursa foto: foto: captura Antena 3
29 Mai 2018   •   21:26

Mihai Gâdea a prezentat, marți la "Sinteza Zilei", detalii incredibile din culisele războiului politic care se duce în aceste zile în România.

"Vă arătăm în seara aceasta ce nu se știe, care sunt voturile, care este împărțirea locurilor, ce se așteaptă să se întâmple în zilele următoare. Există o decizie secretă sau semi-secretă de astăzi care schimbă mult ecuația", a spus Mihai Gâdea, la începutul emisiunii.

Marți, președintele PNL, Ludovic Orban, a spus din nou cu subiect și predicat că se pregătește dărâmarea Guvernului Dăncilă.

"Partidul Național Liberal a luat decizia de a depune în cursul acestei săptămâni o moțiune împotriva ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, la Camera Deputaților, moțiune îndreptată împotriva ministrului Finanțelor.  (...) Am aprobat depunerea în cursul săptămânii viitoare a unei moțiuni împotriva ministrului Andrușcă, ministrul Economiei din Guvernul PSD-ALDE. Moțiunea va fi depusă în cursul săptămânii viitoare, la Senat.

Nu în ultimul rând, am completat echipa de negociere pe care am constituit-o săptămâna trecută, pentru negocierea în vederea moțiunii de cenzură, cu 3 vicepreședinți ai partidului, cu domnul vicepreședinte Marian Petrache, domnul vicepreședinte Lucian Bode și domnul vicepreședinte Victor Dobre. Oameni cu mare experiență parlamentară, politică și administrativă, care se vor implica alături de liderii de grup și de secretarul general pentru maximizarea șanselor la moțiunea de cenzură", a declarat Ludovic Orban.

Tot marți, toată lumea aștepta să vină decizia ÎCCJ în cazul lui Liviu Dragnea. Dacă decizia ar fi venit, lucrurile s-ar fi precipitat.

"Dar, nevenind decizia, lumea stă și așteaptă: oare ce va fi acolo? După toate datele din dosar, neexistând niciun fel de probă, cumva, decizia este previzibilă", a spus Mihai Gâdea.

Zilele acestea, Traian Băsescu a fost părăsit și de ultimii săi colaboratori. În acest context, liderul PMP a făcut o declarație-șoc: Crin Antonescu ar putea fi salvarea dreptei.

"Vă aduceți aminte ce a pus Traian Băsescu despre Crin Antonescu? Ce injurii, ce calomnii? În momentul acesta îl vede pe Crin Antonescu ca pe un salvator. Să vezi pe cineva într-un astfel de hal, asta este totuși un spectacol", a spus Mihai Gâdea, care a prezentat declarația făcută de Traian Băsescu la TVR.

Iată ce a răspuns Traian Băsescu când a fost întrebat ce părere are despre faptul că unii politicieni îl văd pe Crin Antonescu din nou la conducerea liberalilor:

"Ar putea fi o soluție având în vedere încrederea de care se bucură, pentru că a plecat la timp, a plecat în plină glorie, înainte să se vadă că 'regele e gol'. Ar putea coaliza toată dreapta, inclusiv PMP-ul", a spus Băsescu.

Mihai Gâdea a prezentat la "Sinteza Zilei" câteva dintre atacurile odioase ale lui Traian Băsescu la adresa fostului lider liberal Crin Antonescu:

Una dintre loviturile date marți de PSD și ALDE, și care ar face parte din riposta coaliției în războiul politic. Deputaţii jurişti au adoptat un amendament, la propunerea PSD, la legea administraţiei publice locale care prevede ca primarii şi consilierii locali care au fost aleşi pe listele unei formaţiuni politice fondată prin fuziune sau alianţă să nu-şi mai piardă mandatul, în caz de demisie.

Este o formă prin care aleşii locali PMP pot părăsi partidul şi totuşi să rămână în funcţie.

Știre în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close