Antena 3 CNN Politică Sinteza zilei. Confruntarea momentului. Premierul Ludovic Orban vs. fostul premier Viorica Dăncilă

Sinteza zilei. Confruntarea momentului. Premierul Ludovic Orban vs. fostul premier Viorica Dăncilă

Sinteza zilei. Confruntarea momentului. Premierul Ludovic Orban vs. fostul premier Viorica Dăncilă
06 Noi 2019   •   22:10

Ediție incendiară Sinteza Zilei.

Scandal uriaș! Ce se întâmplă cu banii românilor? Noul prim-ministru anunță că a găsit o gaură uriașă la buget. E reală? E o scuză? Este visteria goală?

Citește și: Un lider PSD afirmă că a luat calea credinței după ce i-a văzut pe Orban și pe Cîțu la TV!

"Discuția despre gaura de 11 miliarde mi se pare una importantă pentru a înțelege ce își dorește PNL cu adevărat să facă. Apropo de acest lucru - știați că există o listă de 20 de măsuri despre care cineva foarte important din Guvern promite că ar putea să fie implementate și că vor fi implementate în 24 de ore. Care sunt aceste măsuri veți vedea în această seară", a spus Mihai Gâdea, la începutul emisiunii.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seară că Guvernul pe care îl conduce a început ”depesedizarea” administrației. Prim-ministrul a anunțat schimbarea conducerii ANAF și eliberare din funcții a consilierilor de stat, secretarilor de stat, secretarilor generali PSD.

”Față de planul de colectare de venituri există un minus de 11 miliarde. PSD a făcut bugetul baza pe bani inexistenți. Este evident că e o deficiență și la colectare. Păstrăm cel mai mic procent de colectare a TVA, avem cea mai mare evaziune fiscală dintre toate țările UE pe TVA.

Cu siguranță, vom schimba conducerea ANAF. Facem o evaluare. Căutam oameni competenți. Am anunțat că vom face depesedizarea administrației. Începem cu deciziile de eliberare din funcții a consilierilor de stat, secretarilor de stat, secretarilor generali. Am luat decizia să blocăm toate concursurile organizate pe ultima sută de metri.

Referitor la lipsa banilor de la buget, premierul a declarat că sunt foarte multe plăți care trebuiau făcute și au fost amânate.

”De exemplu, rambursările de TVA. Suma e mare, se apropie de 5 miliarde”, a spus Ludovic Orban, la B1.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close