Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: Jaful de 80.000 de euro şi 400.000 de euro. Vin mafioţii din afară?

Sinteza Zilei: Jaful de 80.000 de euro şi 400.000 de euro. Vin mafioţii din afară?

Sinteza Zilei: Jaful de 80.000 de euro şi 400.000 de euro. Vin mafioţii din afară?
16 Feb 2009   •   22:52

?Oamenii nu sunt la primele infracţiuni, şi iau în considerare mai mult timpul, au o reacţie foarte bună de a ieşi de la locul faptei, nu sunt nişte ageamii?, spune colonelul în rezervă şi profesorul universitar Tudorel Butoi, referindu-se la jaful de la Banca Transilvania, din Cluj-Napoca.
Invitaţii emisiunii Sinteza Zilei de luni au dezbătut subiectul recentelor jafuri violente din România. Este vorba despre jaful de la Braşov care s-a soldat cu două victime şi, cel mai recent, de la o bancă din Cluj, de unde au fost furaţi 246.650 lei.
?Dacă am vedea că au fost prinşi cei care au comis jaful de la Braşov, sau cei de la Ciorogârla, care au furat arme, atunci probabil că şi colegii lor ar fi descurajaţi, şi ar spune nu mai fură pentru că i-ar putea prinde poliţia?, consideră Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii politice.
De asemenea, în cadrul emisiunii au fost prezentate mai multe jafuri, care au avut loc în străinătate, pentru a exemplifica modul de operare al infractorilor din alte părţi ale lumii.
În jaful din videoclipul de mai jos, poliţiştii americani au fost depăşiţi de situaţie. După ce hoţii au ieşit din bancă, s-au urcat în maşină cu banii. În acelaşi timp soseşte poliţia care nu realizează faptul că infractorii se află chiar în faţa lor. Forţele de ordine intră în bancă iar jefuitorii pleacă liniştiţi cu banii.

Într-un alt jaf, de această dată nereuşit, care are loc în Londra, hoţul este prins cu ajutorul sistemelor de siguranţă.

PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/sinteza_zilei
Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close