x close

Sinteza zilei. Nucleara pentru Ludovic Orban: Guvernul nu e constituțional

de D.G.    |    20 Feb 2020   •   23:15
Sinteza zilei. Nucleara pentru Ludovic Orban: Guvernul nu e constituțional  817 Foto: gov.ro

În baza unei decizii a Curții Constituționale a României, Guvernul Orban II, ar putea să fie neconstituțional.

Cabinetul cu care premierul Ludovic Orban a venit în Parlament după noua învestire se plasează deja în afara Constituției, conform unei decizii a CCR pe care – culmea ironiei! – chiar PNL a invocat-o în 2009.

Asta, pentru că premierul nu a schimbat niciunul dintre miniștrii care au primit aviz negativ la audieri.

În octombrie 2009, PNL, prin viceliderul de grup, deputatul Eugen Nicolăescu a anunțat public că a solicitat ca în rapoartele de aviz negativ ale miniştrilor propuşi de premierul desemnat Lucian Croitoru să fie trecută decizia CCR privind obligativitatea acestuia de a veni cu alte propuneri, PNL urmând să solicite oficial acest lucru în Birouri, scrie jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, în impolitics.ro.

Informația a fost comentată, joi, de Mihai Gâdea, la Sinteza zilei.

"Gândește-te că nu doar acest Guvern Orban II devine nelegitim, neconstituțional pe baza acestei demostrații limpezi precum cristalul, ci și Guvernul Orban I, pentru că a fost compus din miniștri care au obținut aviz negativ în comisii și cu toate astea au fost validați, au depus jurământul la Palatul Cotroceni și și-au îndeplinit mandatul mai bine de 3 luni, domnul Câțu fiind un exemplu viu", a spus Adrian Ursu, la Sinteza zilei.

Citeşte mai multe despre:

Sinteza Zilei mihai gadea Guvernul Orban
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati