Antena 3 CNN Politică Sinteza zilei. O suspendă Klaus Iohannis pe Viorica Dăncilă? Cum contraatacă sistemul

Sinteza zilei. O suspendă Klaus Iohannis pe Viorica Dăncilă? Cum contraatacă sistemul

Sinteza zilei. O suspendă Klaus Iohannis pe Viorica Dăncilă? Cum contraatacă sistemul
Sursa foto: foto: captura Antena 3
28 Iun 2018   •   21:35

Procurorii DIICOT au început oficial urmărirea penală în dosarul în care e vizată Viorica Dăncilă. Acuzațiile sunt de înaltă trădare și divulgarea secretului care periclitează securitatea națională. Este o urmărire penală in rem.

E o mișcare de ultimă oră al procurorului-șef al DIICOT, care a decis să înceapă urmărirea penală in rem, ceea ce înseamnă că nu este vizată în acest moment direct. Cel mai probabil au venit informațiile, despre care vorbea Daniel Horodniceanu acum două zile, de la serviciile secrete, care au dus la începerea acestei urmăriri penale.

Informația a fost comentată, în ediția de joi a emisiunii "Sinteza Zilei", de Mihai Gâdea și invitații săi:

"M-am interesat astăzi, vorbind cu mai mulți oameni de drept, dacă era nevoie să se treacă la această etapă in rem, pentru a vedea dacă acest dosar trebuie să fie dus mai departe sau să fie închis, să fie clasat. Și toți mi-au răspuns foarte clar: nu era deloc nevoie să se ajungă la in rem pentru a fi clasat!

Înseamnă că se conturează fapta", a spus Mihai Gâdea.

"Practic, din alea patru acuzații din plângerea lui Orban, domnul Horodniceanu a reținut două: înalta trădare și divulgarea de secrete despre înalta trădare. Ideea e că doamna Dăncilă ar fi comis înalta trădare, iar Dragnea a venit și a dezvăluit înalta trădare, care în logica lui Horodniceanu trebuia să rămână secretă", a spus Mugur Ciuvică.

"Cred că planul este suspendarea primului ministru. Informațiile pe care le obținem și noi oră de oră confirmă acest lucru și anume că planul de contraatac trebuie să ducă spre asta, mai ales că radicalizarea de care vorbea Liviu Dragnea s-a amânat din cauza ploii și atunci, pe fondul acesta al "evenimentului pluvial", cum se spunea într-un comunicat de zilele trecute, s-au gândit să contraatace ei. Și dacă nu fuse suspendare la Iohannis, să fie suspendare la Viorica Dăncilă ", a adăugat Adrian Ursu.

Ludovic Orban a depus o plângere penală la Parchetul General în ceea ce o privește pe Viorica Dăncilă, dar și pe Liviu Dragnea. Ulterior această plângere a fost transferată la DIICOT.

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close