Sinteza zilei. Planul secret al lui Băsescu, de rămânere la putere

de M.Z.    |    26 Oct 2014   •   22:40
Sinteza zilei. Planul secret al lui Băsescu, de rămânere la putere Foto: Intact Images/EPA
La alegerile prezidenţaile din 2009, Traian Băsescu şi regimul său au realizat că au o problemă reală  în obţinerea unui al doilea mandat la vot. Cu trei săptămâni înaintea alegerilor, Mircea Geoană avea cu 7% mai mult decât Băsescu, chiar şi în cele mai pesimiste sondaje.
 
Încă din 2008 s-a lucrat la un sistem de vot în străinătate testat de Băsescu şi oamenii lui, în perspectiva prezidenţialelor de peste un an.
 
S-au înfiinţat un număr semnificativ de secţii de vor suplimentare în străinătate, pentru a justifica voturile care altfel nu aveau nicio justificare. În paralel, s-a folosit sistemul de vot pus în aplicare de Vasile Blaga cu cetăţeni moldoveni care apăreau în acte drept cetăţeni români.

 
La toate acestea s-a adăugat o diversiune pentru a acredita că printr-o eroare uriaşă Mircea Geoană a pierdut.
 
Acesta a fost filat în permanenţă pentru a găsi ceva, orice s-ar fi putut să fie vândut drept "eroarea care l-a îngropat pe Geoană".
 
STS doar aştepta să intre în scenă la momentul numărării voturilor. STS-ul a determinat numărul exact de voturi de care era nevoie şi care au venit peste noapte. 


Diversiunea care se întoarce ca bumerang
 
În complotul din noaptea alegerilor din 2009, un acoperit foarte important al regimului a inventat o aşa-zisă înregistarea făcută cu telefonul mobil, în care Adriean Videanu îi dădea vestea pierderii alegerilor lui Viorel Hrebenciuc, uitîndu-se pe un tabel care centraliza pentru STS numărul de voturi naţionale.
 
Diversiunea însă este una dintre dovezile celei mai bine coordonate fraude, pentru că alegerile au fost pierdute în România, deci nu putea exista un tabel al STS care să spună acest lucru.
 
Iniţial, lovitura aşa-zis fatală pregătită de Băsescu pentru Geoană, cea care avea să justifice scăderea uriaşă a contracandidatului PSD era un interviu aranjat în presa străină prin Institutul Cultural Român.
 
O voce care părea credibilă, Horia Roman Patapievici, avea să lanseze în cotidianul La Vanguardia, pe 10 decembrie 2009, că există un film compromităţot cu Mircea Geoană.Adevăratul candidat
 
Operaţiunea ultrasecretă din noaptea alegerilor a fost coordonată personal de Traian Băsescu pe telefoanele operative, potrivit Antena 3. A determinat, până la ora 11.00, de câte voturi are nevoie din străinătate, lucru care a fost executat cu precizie de acoperiţii din zonele externe.
 
Traian Băsescu ştie mai bine ca oricine că este cel mai detestat şi urât politician din ultimii 25 de ani. A ales-o pe Elena Udrea, aparent să o susţină, dar ştie perfect că aceast are un nivel de "hate" de 82%. Susţinerea aparent scelerată a Elenei Udrea nu încearcă decât să deturneze atenţia de la susţinerea ascunsă pentru candidatul care va intra în turul al II-lea, şi cu care cu tot sistemul său poate ajunge preşedinte.
 
De la şefulde campanie Vasile Blaga la cel care coordonează campania, Felix Tătaru, la acoperiţii din societatea aparent civilă, jurnalişti-cheie (ex. Mirel Bran, un jurnalist care scrie pentru ziarul francez Le Monde, este susţinător al lui Traian Băsescu, fiind adeptul teoriei "loviturii de stat" din 2012 şi al ilegalităţii suspendării preşedintlui), la analişti dispuşi sau şantajaţi să meargă până la moarte. Sponsorii oficiali, dar şi mecanismele secrete de sponsorizare, parte din Serviciile ce au rămas fidele, oamenii de cultură ce sunt scoşi ca o mantie de vreme rea doar în momente decisive (Andrei Pleşu).


Draga Olteanu Matei: Mi-e teamă că acest individ se va crampona de scaunul de la Cotroceni şi nu vom putea scăpa de el
 
"Eu v-am spus de ceva mai multă vreme că mi-e foarte teamă că acest individ (Traian Băsescu - n.r.) se va crampona de scaunul de la Cotroceni şi nu vom putea scăpa de el. E groaznic ce se întâmplă şi publicul e derutat", a spus Draga Olteanu Matei, duminică, într-o intervenţie telefonică la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.
 
Actriţa a mai spus că, în întâlnirile pe care le are cu oamenii, aceştia îi spun că nu ştiu pe cine să aleagă, "dintr-o şleahtă de corupţi, femei uşoare, flecari".
 
Întrebată dacă ştie cu cine va vota dumincă, Draga Olteanu Matei a spus că nu s-a decis încă, dar oscilează între 2-3 candidaţi.


Informaţiile au fost prezentate duminică, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.
 

Parteneri
x close