Antena 3 CNN Politică Social-democraţii doresc să-l bage pe Johannis în şedinţă separată

Social-democraţii doresc să-l bage pe Johannis în şedinţă separată

Social-democraţii doresc să-l bage pe Johannis în şedinţă separată
Sursa foto: Mircea Geoanã
14 Oct 2009   •   11:48

Liderul PSD, Mircea Geoană, a anunţat că reprezentanţii partidului său doresc o întâlnire separată cu primarul de Sibiu Klaus Johannis, înainte de întrevederea acestuia cu partidele din Opoziţie care îl propun pentru funcţia de premier independent. Liderul social-democrat a suţinut că în prezent nu există nici o propunere pentru ocuparea portofoliilor miniteriale în cadrului unui eventual guvern tehnocrat propus de opoziţie.
Mircea Geoană a arătat că întrunirea pe care o anunţase iniţial la ora 11.00 cu liderii PSD, PNL, UDMR şi primarul de Sibiu se amână, întrucât a fost convenită o reuniune a PSD cu Johannis.
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a prezentat la rândul său obiectivele urmărite de partidul său prion susţinerea unui guvern de tehnocraţi: "o bună guvernare, un mandat până după alegerile prezidenţiale şi pentru a asigura alegeri corecte în România".
Dragnea a susţinut că este nevoie de o întâlnire Geoană- Klaus Johannis. "După întâlnirea pe care o vom avea cu celelalte partide urmează să finalizăm o majoritate transparentă care să asigure susţinerea noului guvern" a arătat Dragnea care a evitat să facă referire la alte nume care să facă parte din viitorul Executiv.
Şi noul purtător de cuvânt al PSD, Victor Ponta a explicat că principalul obiectiv priveşte asigurarea corectitudinii alegerilor prezidenţiale. "Vrem să avem alegeri corecte, nu organizate sub patronajul domnului Blaga sau al domnului Videanu. Vrem un guvern care până la alegerile prezidenţiale să reprezinte în mod serios România şi pe plan intern şi în raporturile cu FMI şi CE", a declarat Victor Ponta.
Ponta a arătat că astăzi cele trei partide vor merge la Cotroceni cu o propunere de premier care va rezulta în urma consultărilor de astăzi.
Primarul Sibiului a aterizat deja la Bucureşti, fiind aşteptat la aeroport de liderul PNL, Crin Antonescu pentru a-l însoţi spre Parlament unde urmează a avea loc consultările cu partidele din Opoziţie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close