Antena 3 CNN Politică SONDAJ: Comisia de anchetă a alegerilor din 26 mai va afla adevărul?

SONDAJ: Comisia de anchetă a alegerilor din 26 mai va afla adevărul?

SONDAJ: Comisia de anchetă a alegerilor din 26 mai va afla adevărul?
12 Iul 2019   •   20:56

UPDATE 20.50:

Răzvan Dumitrescu a lansat, vineri, la "Subiectiv - Față în față", următoarea întrebare: "Comisia de anchetă a alegerilor din 26 mai va afla adevărul?"

Telespectatorii au putut vota la 1272 (0,6 eur/sms TVA inclus) pe tot parcursul emisiunii.

Telespectatorii Antena 3 au votat astfel: 28,7% au răspuns DA și 71,3% au răspuns NU.

----------------------------

Comisia care anchetează posibilele fraude de la alegerile europarlamentare a încheiat o primă săptămână de audieri.

Ce s-a întâmplat de fapt la aceste alegeri? Au fost doar nereguli sau a fost fraudă? Mai există o țară europeană în care un serviciu special militarizat gestionează softul care numără voturile?

Sunt întrebările lansate, vineri, la Subiectiv - Față în față, de Răzvan Dumitrescu. Cea mai importantă întrebare, la care sunteți invitați să răspundeți: Comisia de anchetă a alegerilor din 26 mai va afla adevărul?

Puteți vota la 1272 (0,6 eur/-sms TVA inclus) pe tot parcursul emisiunii cu DA sau NU.

Cristina Trăilă (PNL), vicepreședinte al Comisiei parlamentare care investighează alegerile din 26 mai, afirmă că nu au fost descoperite elemente care să indice o posibilă fraudă la alegeri.

"Conform legii, dacă ne aflăm sub un procent de 5% și nu se schimbă rezultatul final al alegerilor sub nicio formă, adică nu există diferențe consistente, nu există o astfel de fraudă.

Din ce am analizat noi până în momentul de față, cel puțin din punctul meu de vedere, nu există elemente care să ducă la o schimbare fundamentală a rezultatului alegerilor sau la o noțiune de fraudă, așa cum prevede legea.", a spus Cristina Trăilă.

Daniel Zamfir (ALDE), secretarul Comisiei parlamentare care investighează alegerile din 26 mai, afirmă că preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Florin Mituleţu-Buică s-a contrazis în declarațiile făcute în timpul audierii sale.

"La audierea domnului Mitulețu au existat foarte multe contradicții. Pe de o parte spune că nu s-au constat incidente de natură cibernetică, pe de altă parte tot domnia sa spunea în timpul audierii că nu are specialiști ca să verifice dacă sistemul informatic funcționează sau nu", a spus Daniel Zamfir.

Există posibilitatea de a crea un sistem de vot infailibil. Acest sistem a fost prezentat, la Subiectiv - Față în față, de Daniel Scurtu.

 

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close