Antena 3 CNN Politică Sondaj CURS. Răsturnare spectaculoasă de situaţie pentru partide! Cine ar câştiga dacă ar fi alegeri duminică

Sondaj CURS. Răsturnare spectaculoasă de situaţie pentru partide! Cine ar câştiga dacă ar fi alegeri duminică

Răsturnare spectaculoasă de situaţie pentru partide! Potrivit unui sondaj CURS, efectuat în urmă cu câteva zile, clasamentul arată că partidul de guvernământ a rămas cu aceleaşi procente obţinute la alegerile parlamentare din decembrie, în timp ce PSD a obţinut aproape cinci procente în plus.

Sondaj CURS. Răsturnare spectaculoasă de situaţie pentru partide! Cine ar câştiga dacă ar fi alegeri duminică
de Alin Tarnovschi    |    28 Feb 2021   •   20:01

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a realizat un sondaj de opinie la nivel naţional, în perioada 22-26 februarie 2021, la care au participat 1.100 de respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste.

Potrivit CURS, marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este de +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

Astfel, printre întrebările primite de respondenţi s-a numărat şi întrebarea: Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastră cu ce partid aţi vota?

Dintre respondenţi, doar 67% din cei care intenţionează să voteze au exprimat o opţiune, iar clasamentul partidelor arată astfel:

1. PSD - 34%

2. PNL - 25%

3. USR-PLUS - 16%

4. AUR - 9%

5. UDMR - 4%

6. PPU-SL - 3%

7. PMP - 3%

8. PRO România - 2%

9. Altul - 4%.

La alegerile parlamentare din decembrie 2020, rezultatele finale arată astfel:

PSD - 28,9%

PNL - 25%

USR-PLUS - 15%

AUR - 9%.

Sondaj CURS. Câtă încredere au românii în politicieni

În cadrul aceluiaşi sondaj, respondenţi au fost întrebaţi câtă încredere au în personalităţile politice din România, iar clasamentul arată clar că încrederea se află la un nivel extrem de scăzut.

Spre exemplu, doar 37% dintre respondenţi au multă sau foarte multă încredere în Klaus Iohannis, în timp ce 63% au puţină sau foarte puţină încredere în el.

×
Subiecte în articol: CURS PSD PNL Klaus Iohannis
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close