Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu, prima reacție la decizia Curții Constituționale în privința moțiunii de cenzură

Sorin Grindeanu, prima reacție la decizia Curții Constituționale în privința moțiunii de cenzură

Sorin Grindeanu, prima reacție la decizia Curții Constituționale în privința moțiunii de cenzură
Sursa foto: Foto: Antena 3
12 Iul 2017   •   18:34

Sorin Grindeanu a reacționat, pe Facebook, la decizia judecătorilor Curții Constituționale de a respinge ca inadmisibilă solicitarea cu privire la condiţiile votării de către deputaţi şi senatori a moţiunii de cenzură din 21 iunie - "România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor!".

”Am luat act de decizia Curții Constituționale de astăzi, care a respins ca inadmisibilă solicitarea pe care am formulat-o vizavi de respectarea votului secret în Parlament. Nu am contestat nicio secundă rezultatul votului de la moțiune, nu aceasta a fost intenția mea, ci am încercat să trag un semnal serios de alarmă legat de modul în care se votează. Parlamentul trebuie recredibilizat, iar parlamentarii trebuie să depună eforturi pentru îndreptarea imaginii instituției. E foarte important ca, pe viitor, să ne asigurăm că votul secret este respectat. Altfel, nu vom reuși să recâștigăm încrederea românilor în Parlament, forul democratic suprem”, a scris Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Curtea Constituțională: Sorin Grindeanu nu avea dreptul de a sesiza

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, miercuri, ca inadmisibilă, sesizarea fostului premier Sorin Grindeanu de examinare a condiţiilor în care au votat senatorii şi deputaţii la moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului său.

"Curtea a reţinut, în esenţă, că autorul cererii nu avea dreptul de a sesiza CCR în această problemă, iar, pe de altă parte, că modalitatea concretă de exercitare a votului secret cu bile excedează competenţei Curţii Constituţionale. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului", se arată în comunicatul citat. 
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close