Antena 3 CNN Politică Ilegalitate majoră la vârf, în ultima şedinţă a Guvernului Orban! Avizele pentru 21 de ordonanțe de urgență, cerute după adoptare

Ilegalitate majoră la vârf, în ultima şedinţă a Guvernului Orban! Avizele pentru 21 de ordonanțe de urgență, cerute după adoptare

Planurile lui Ludovic Orban pentru anticipate ar putea să fie aruncate în aer complet. În aer sunt și ordonanțele de urgență din noaptea „minunilor guvernamentale”.

Ilegalitate majoră la vârf, în ultima şedinţă a Guvernului Orban! Avizele pentru 21 de ordonanțe de urgență, cerute după adoptare
Sursa foto: Foto: Ludovic Orban/ Facebook
de S.T.    |    10 Feb 2020   •   21:20

Vă amintim că în seara de dinaintea moțiunii de cenzură, guvernul Orban a emis 25 de ordonanțe de urgență.

Ulterior, Guvernul a fost demis, miercuri, prin moțiune de cenzură.

Cine și ce aruncă totul în aer?

Proiectele de ordonanțe și de hotărâri cu caracter normativ se supun spre adoptare Guvernului NUMAI cu avizul Consiliului Legislativ.

Acele ordonanțe nu puteau să fie emise din punct de vedere legal și constituțional dacă nu aveau avize.

Gina Vacariu, jurnalist Antena 3, a declarat luni seară, la „Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea” că a întrebat la Consiliul Legislativ când au fost primite acele ordonanțe spre avizare.

„Am trimis noi punct cu punct toate cele 25 de ordonanțe și astăzi am primit răspunsul pe fiecare în parte. Din acea listă de 25 de ordonanțe de urgență aprobate marți noapte, înainte ca moțiunea să fie votată în Parlament, patru au fost trimise înainte de ședința de Guvern.

20 de ordonanțe au fost trimise pe data de 5, adică în momentul în care Guvernul era demis în Parlament, și una a fost trimisă chiar pe 6 februarie, la o zi de la demiterea guvernului”, a spus Gina Vacariu.

Au fost date doar patru avize favorabile!

Consiliul Legislativ a dat avizele negative, luni, 10 februarie.

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că ordonanţele de urgenţă adoptate în ultima şedinţă de guvern, chiar înaintea demiterii Guvernului prin moţiune de cenzură, vor fi trimise spre Monitorul Oficial şi urmează să fie publicate.

Orban a adăugat că avizul Consiliului Legislativ este unul consultativ, vizând aspecte de tehnică legislativă.

E vorba de o ilegalitate majoră la vârf, a arătat Mihai Gâdea la „Sinteza Zilei”!

Nesolicitarea avizului consultativ al Consiliului Legislativ duce la neconstituționalitatea legii sau ordonanței - simplă sau de urgență.

Ilegalitate majoră la vârf! Avizele pentru 21 de ordonanțe de urgență, cerute după adoptare

 

 

×
Subiecte în articol: Orban Sinteza Zilei
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close