Antena 3 CNN Politică Stenograme din ședința PNL, în care Nicolae Ciucă a decis să își depună mandatul: ”Orice amânare este dăunătoare partidului”

Stenograme din ședința PNL, în care Nicolae Ciucă a decis să își depună mandatul: ”Orice amânare este dăunătoare partidului”

Stenogramele din cadrul ședinței PNL, de luni seara, arată că, prin decizia de depunere a mandatului, Nicolae Ciucă și-a dorit să protejeze partidul.

Stenograme din ședința PNL, în care Nicolae Ciucă a decis să își depună mandatul: ”Orice amânare este dăunătoare partidului”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    02 Noi 2021   •   08:01

Nicolae Ciucă: Orice amânare este dăunătoare partidului. 

Dan Vîlceanu: Depunerea mandatului arată bun-simț politic. Să lăsăm deschis mandatul și să vedem ce obținem de la USR sau PSD. 

Gheorghe Falcă: Este un gest care protejează președintele și PNL. 

(...) 

Marcel Vela: Echipele trebuie să poată să negocieze și funcții în Camera Deputaților și Senat. Să facem sondaj, să întrebăm primarii ce soluții vor pentru negociere. 

Alin Tișe: Avem un deziderat absolut - menținerea PNL la guvernare. E greu de crezut că vom reuși cu USR” arată stenogramele din ședința Biroului Executiv al PNL, din această seară, transmise de Realitatea Plus, citat de DC News

Nicolae Ciucă și-a depus mandatul

În urma ședinței din PNL, s-a luat decizia ca Nicolae Ciucă, premier desemnat, să facă pasul în spate și să depună mandatul. El a declarat, imediat după ședința PNL, că a crezut că va reuși. Totuși, se pare că nu există susținere pentru un guvern minoritar. Negocierile urmează să fie purtate atât cu PSD, cât și cu USR. 

Marți va avea loc o ședință a Biroului Permanent Național, unde se va discuta flexibilizarea mandatului.

Potrivit surselor liberale, Ciucă nu a putut de fapt să negocieze pentru formarea unei majorități, deoarece era constrâns de decizia actualei conduceri a PNL, Florin Cîțu, să meargă mai departe cu varianta unui guvern minoritar.

Liberalii nu mai vor un guvern minoritar. Cu cine vrea PNL să formeze majoritate

Alin Nica, vicepreședinte PNL, a declarat la Antena 3 că liberalii s-au răzgândit și nu mai vor un guvern minoritar, iar acum se încearcă formarea unei majorități în Parlament.

”Încă nu s-a decis nimic, încă discutăm. Cert este un lucru: PNL dorește să asigure stabilitatea țării și decizia pe care o vom lua în această seară va fi în această direcție, să nu mai mergem pe incertitudini și pe chestiuni la limită și să mergem pe lucruri care să asigure o majoritate confortabilă în Parlamentul României”, a declarat Alin Nica la Antena 3.

Întrebat cu cine va încerca PNL să facă o majoritate în Parlament pentru a asigura această stabilitate a țării, vicepreședintele PNL a răspuns: ”Cel mai important lucru pe care îl vom hotărî în seara aceasta este flexibilizarea mandatului pentru premierul desemnat în a discuta cu celelalte partide parlamentare și în a asigura o majoritate stabilă”.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă stenograme
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close