Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: am fi avut mai multe investiţii dacă nu erau scandaluri între palate

Tăriceanu: am fi avut mai multe investiţii dacă nu erau scandaluri între palate

Tăriceanu: am fi avut mai multe investiţii dacă nu erau scandaluri între palate
23 Ian 2008   •   14:56

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că economia românească este în continuare atractivă pentru investitori, iar nivelul şomajului este scăzut. Anul trecut investiţiile au crescut cu 25%, depăşind media europeană. România ar fi putut beneficia însă de mult mai multe investiţii dacă nu ar fi fost afectată de scandalurile de pe scena politică, a precizat Tăriceanu, făcând referire la războiul dintre palate. Tăriceanu a subliniat că România se află în cel de-al optulea an de creştere economică consistentă. Premierul a declarat că în urma discuţiei cu membrii executivului a dispus ca ministerele să-şi planifice cheltuielile din timp, astfel ca în 2008, să nu se mai repete aglomerarea unor sume foarte mari la sfârşit de an.

Premierul a declarat că în urma discuţiei cu membrii executivului a dispus ca ministerele să-şi planifice cheltuielile din timp, astfel ca în 2008, să nu se mai repete aglomerarea unor sume foarte mari la sfârşit de an.
Tăriceanu a declarat că nu are în vedere amânarea alegerilor locale din vară, cu menţiunea că ar fi bine ca acest scrutin să nu se suprapună cu perioada de desfăşurare a Campionatului European de fotbal. Guvernul a decis, miercuri, ca salariul mediu al celor 1,39 milioane de angajaţi din sectorul bugetar să crească în acest an cu o singură cifră, cu majorări mai mari în educaţie şi sănătate, actul normativ urmând să fie aprobat într- o săptămână.

Creşterile salariale vor fi acordate diferenţiat pe categorii de personal, corelat cu rata estimată a inflaţiei şi indicele de productivitate, au afirmat sursele. Pentru sănătate şi educaţie va fi aplicată o majorare peste media salarială, iar pentru sectoarele care au avut anul trecut creşteri importante vor fi decise majorări mai mici. Pentru diplomaţi, creşterile salariale vor fi zero, a declarat premierul Tăriceanu, la finalul şedinţei de Guvern.

TĂRICEANU: ECONOMIA ROMÂNIEI NU ARE PROBLEME STRUCTURALE

Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close