Antena 3 CNN Politică Tăriceanu critică ?circul? guvernării PDL-PSD: ?Trăim în România şi de aici scapă cine poate?

Tăriceanu critică ?circul? guvernării PDL-PSD: ?Trăim în România şi de aici scapă cine poate?

Tăriceanu critică ?circul? guvernării PDL-PSD: ?Trăim în România şi de aici scapă cine poate?
Sursa foto: Cãlin Popescu Tãriceanu
28 Iul 2009   •   13:06

Atacat de premierul Emil Boc pentru greaua moştenire liberală lăsată coaliţiei PSD-PDL, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu se declară sătul de situaţia în care a ajuns România datorită actualei puteri: nimeni nu ar mai lupta împotriva crizei economice, totul e numai circ, iar ţara merge înainte din inerţie mulţumită...guvernării PNL. Într-o nouă postare pe blogul său, fostul premier îşi asumă micile succese economice înregistrate în ultimele şase luni şi aruncă responsabilitatea politicii anticriză în curtea actualei guvernări.

Investiţia Ford, meritul guvernării PNL

?Cred că oricărui prim ministru i-ar fi convenit ca, pe timp de criză, să moştenească o investiţie de milioane de euro, care va crea mii de locuri de muncă. Nu şi lui Emil Boc, care se plânge de greaua moştenire pe care ar fi lăsat-o guvernul liberal, pe care l-am condus. În realitate, singura ştire bună în plan economic din ultimele luni, este că pe 8 septembrie prima maşină Ford va fi produsă la Craiova. Cu alte cuvinte, singurul rezultat economic pozitiv din ultimele luni se datorează eforturilor guvernului liberal, şi nu măsurilor anti-criză luate doar pe hârtie de guvernul Boc? scrie Tăriceanu, punctând investiţia Ford de la Craiova, unul din puţinele lucruri bune din economia actuală, în contul fostei guvernări liberale.

Fostul prim-ministru critică însă felul în care ţara "este lăsată de izbelişte şi sectorul bugetar supravieţuieşte doar prin milioanele de euro împrumutate zilnic de guvern".

Tăriceanu mai remarcă şi datul la gioale practicat în actuala coaliţie de guvernare. ?Spectacolul ultimelor luni ? cu exerciţiile de imagine ale lui Emil Boc şi miniştrilor cabinetului său, cu măsuri anti-criză doar pe hârtie, cu un război între PDL şi PSD care îşi anulează reciproc iniţiativele ? arată că în România nimeni din zona puterii nu luptă împotriva crizei economice. România este lăsată de izbelişte şi sectorul bugetar supravieţuieşte doar prin milioanele de euro împrumutate zilnic de guvern?, mai acuză Tăriceanu.

România, supravieţuitoare din inerţie

Potrivit liberalului, până şi sectorul privat, care încă mai respiră în condiţii de criză, este vizat de eforturile guvernului de a-l sugruma prin diverse măsuri fiscale, precum impozitul forfetar.

Deşi îşi asumă meritele pentru investiţia Ford, Tăriceanu recunoaşte totuşi că şi liberalii au făcut greşeli la guvernare.

?România mai supravieţuieşte din inerţie, prin rezultatele măsurilor din perioada guvernării liberale, cum este investiţia Ford. Nu vreau să fiu înţeles greşit. Nu spun că noi, liberalii, nu am făcut greşeli la guvernare. Ba da, am făcut greşeli. Dar am avut forţa să conducem România după o strategie economică, care s-a bazat pe încurajarea iniţiativei private, pe reducerea taxelor şi impozitelor, pe măsuri menite să atragă investiţiile străine. Rezultatele s-au văzut şi continuă să se vadă şi astăzi. Emil Boc şi guvernul său nu au însă nici o strategie, ci doar un debit verbal de nestăvilit, prin care cred că pot păcăli criza? crede Tăriceanu.

?Dacă continuăm în ritmul acesta va trebui să schimbăm celebra de acum propoziţie: ?Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul?, cu ?Trăim în România şi de aici scapă cine poate? conchide fostul premier.

Contribuţia PNL la ?circul? Ridzi-Udrea, trecută sub tăcere

Tăriceanu se arată scârbit şi de circul din Parlament unde ?Monica Iacob Ridzi şi Elena Udrea, adevărate Ioana d?Arc ale modernităţii?, au reprezentat un pretext pentru transformarea legislativului dintr-un for de dezbateri într-un loc de răzbunări politice. Liberalul trece însă sub tăcere aportul propriului partid la starea de lucruri reclamată şi îşi face cunocută indignarea numai faţă de denunţarea sa de către PDL în cazul Sterling.

?Tocmai m-am întors de la sesiunea extraordinară a Parlamentului, unde am văzut, împreună cu toţi românii, un circ de prost gust. Monica Iacob Ridzi şi Elena Udrea, adevărate Ioana d?Arc ale modernităţii, au jurat că banii aruncaţi pe publicitate electorală mascată fac parte, de fapt, din vastul program anti-criză al guvernului Boc. Şi au cerut să fie duse în faţa judecătorilor pentru a îşi dovedi nevinovăţia. Între timp, Parlamentul s-a transformat dintr-un for de dezbateri, într-un loc în care sunt tranşate răzbunări politice. Denunţul de factură comunistă al celor de la PD-L împotriva mea este răzbunarea pentru cei 2 ani de zile în care au trebuit să stea în băncile opoziţiei? susţine Tăriceanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close