Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Executivul va adopta o politică economică prudentă în 2008

Tăriceanu: Executivul va adopta o politică economică prudentă în 2008

Tăriceanu: Executivul va adopta o politică economică prudentă în 2008
05 Feb 2008   •   12:02

Discuţii marţi la palatul Victoria despre situaţia economică. Premierul Călin Popescu-Tăriceanu s-a întâlnit cu ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian şi cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. Primul-ministru a declarat că urmăreşte coordonarea acţiunilor executivului ce cele ale B.N.R., în vederea menţinerii creşterii economice a ţării peste media europeană. În acest sens, executivul va adopta o serie de măsuri prudente pentru ca bazele acestei creşteri economice "excepţionale" pe care România a avut-o în ultimii trei ani să nu fie perturbată. "Anul 2008 va fi unul al chibzuinţei", a declarat Tăriceanu.

Premierul a dat asigurări că executivul nu va face "pomeni electorale", dat fiind că alegerile se apropie -

Tăriceanu a subliniat că problema deficitului bugetar este prioritară pentru guvern şi că este previzibil un surplus de venituri la bugetul pe 2008.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat că dezideratul guvernulul de a atinge un nivel de 6% a creşterii economice susţinute este unul realizabil. Isărescu a subliniat la rândul său importanţa unei politici prudente de reducere a deficitului bugetar.

Guvernatorul BNR a pledat pentru o politică salarială raţională, bazată pe o corelare a creşterilor salariale cu una a productivităţii muncii -

Premierul a menţionat că se vor face majorări salariale de cel mult 10% în sectoarele de Educaţie şi Sănătate. Şeful executivului a anunţat că guvernul va spijini populaţia cu venituri reduse. Subvenţiile acordate persoanelor cu venituri reduse vor fi majorate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close