Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Există în Fondul de Dezvoltare 11 miliarde de lei, dar guvernul nu ştie să-i caute

Tăriceanu: Există în Fondul de Dezvoltare 11 miliarde de lei, dar guvernul nu ştie să-i caute

Tăriceanu: Există în Fondul de Dezvoltare 11 miliarde de lei, dar guvernul nu ştie să-i caute
Sursa foto: calin popescu tariceanu
29 Ian 2009   •   19:22

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a făct joi o declaraţie de presă în care a ţinut să dea o replică actualilor guvernanţi, care potrivit declaraţiilor sale, folosesc adesea sintagme precum ?greaua moştenire, deficit mare, facturi neachitate?.
?Când dicutăm despre facturi neachitate, trebuie să înţelegem că anul bugetar nu se termină în decembrie. Nu au cum să influenţeze facturile pe 2008 bugetul pe anul 2009.? spune fostul premier.
Mai mult, Tăriceanu susţine că actualul guvern ar avea de unde să plătească datoriile pe care le reclamă.
"Vreau să atrag atenţia actualilor guvernanţi, care plutesc într-o necunoaştere crasă a realităţilor României, că există înfiinţat încă din 2007 Fondul naţional de dezvoltare, în care s-au acumulat bani de la privatizări. În acest moment, în Fondul naţional de dezvoltare se găsesc nu mai puţin de 11 miliarde de lei noi, care permit actualului Guvern să utilizeze aceşti bani şi să-şi acopere deficitul de finanţare, dar nu pe ceea ce au făcut promisiuni în campania electorală, salarii şi alte nebunii, ci numai pe proiecte de investiţii" a arătat Tăriceanu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close