Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: M-am săturat ca şeful statului să toarne lături în capul guvernului

Tăriceanu: M-am săturat ca şeful statului să toarne lături în capul guvernului

Tăriceanu: M-am săturat ca şeful statului să toarne lături în capul guvernului
30 Oct 2008   •   16:01

"Am înghiţit foarte multe timp de trei ani. Răbdarea mea are totuşi o anumită limită", a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, aordat pe final de mandat la Palatul Victoria. Acesta susţine că s-a săturat ca şeful statului "să toarne lături în capul guvernului".
Unul dintre cele mai surpinzătoare atacuri venite de la Palatul Cotroceni s-a consumat la ultima şedinţă a CSAT. Atunci, şeful statului a declarat că banii alocaţi de guvern pentru dotarea armatei sunt insuficienţi şi astfel sunt servite interesele Rusiei. Realizatorii interviului cred că preşedintele şi-a asumat o poziţie pe o chestiune extrem de sensibilă. Tăriceanu este însă mult mai radical.
"Şi-a asumat aruncând lăturile în capul nostru. (...) Nu poţi să vii cu aiureli de-astea şi după aia să începi să stai să te gândeşti că sentimentele antiruseşti sunt un bun instrument politic cu care ne jucăm, aşa, împotriva adversarilor politici. Eu am fost foarte calm şi am înghiţit foarte multe timp de trei ani. Cred că este un moment în care trebuie să înţeleagă fiecare că răbdarea mea are totuşi o anumită limită", a declarat Tăriceanu.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu consideră, în continuare, că decizia de a bloca legea privind majorarea salariilor profesorilor a fost una justă, mai ales în contextul crizei financiare internaţionale.
"Am impresia că şi preşedintele, şi Parlamentul au o percepţie cel puţin eronată. Cred că nu sesizează situaţia în care se găseşte România. (...) Situaţia este dramatică la nivel modial, monedele se prăbuşesc, băncile centrale şi guvernele trebuie să intervină pentru susţinerea sistemului financiar. În Ucraina, economia s-a prăbuşit. În Ungaria la fel. Şi la noi? Ce se întâmplă? La noi parcă lucrurile astea nu ar exista", susţine acesta.
Tăriceanu a mai declarat că, în cazul în care nu va mai fi prim-ministru în viitorul guvern, îşi va continua activitatea de parlamentar şi de preşedinte al PNL.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close