Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, mesaj pentru Iohannis și Orban: "E de neînțeles lipsa de implicare privind inundațiile. Sunt români care au nevoie de ajutor, chiar dacă nu suferă de coronavirus"

Tăriceanu, mesaj pentru Iohannis și Orban: "E de neînțeles lipsa de implicare privind inundațiile. Sunt români care au nevoie de ajutor, chiar dacă nu suferă de coronavirus"

Călin Popescu Tăriceanu critică "lipsa de implicare" a premierului Orban și a celorlalți membri ai Guvernului vizavi de coordonarea acțiunilor de prevenire a pagubelor generate de inundațiile care au afectat multe județe din România, în ultimele zile.

Tăriceanu, mesaj pentru Iohannis și Orban: "E de neînțeles lipsa de implicare privind inundațiile. Sunt români care au nevoie de ajutor, chiar dacă nu suferă de coronavirus"
de Claudia Simion    |    24 Iun 2020   •   11:45

În ultimele zile, în mai multe județe din țară au fost înregistrate inundații uriașe din cauza ploilor torențiale. Sute de case au fost distruse sau au rămas fără curent electric, mai multe mașini au rămas blocate pe drum, iar câteva persoane și-au pierdut viața. Printre județele afectate se numără Bihor, Maramureș, Suceava, Argeș, Vaslui, Vrancea.

"Este de neînțeles lipsa de implicare a Prim-Ministrului, și în general a guvernului, în coordonarea acțiunilor de prevenire și limitare a pagubelor generate de inundațiile care afectează jumătate din țară! Chiar nu înțeleg de ce o ședință la Cotroceni este mai urgentă decât salvarea vieților și gospodăriilor oamenilor în nevoie?! Oare inundațiile nu aduc dividende electorale precum aduce coronavirusul? Sau poate la inundații nu se fac achiziții publice care să umple conturile firmelor de casă ale PNL-ului?", a spus Tăriceanu.

Tăriceanu, mesaj pentru președintele Iohannis și premier

Președintele ALDE le-a transmis celor mai importanți oameni în stat că sunt și persoane care nu suferă de coronavirus, dar au mare nevoie de ajutor.

"Le spun dlor Iohannis și Orban că români sunt peste tot în țară, și în Timiș, și în Caraș-Severin, și în Botoșani sau Dolj, și au nevoie de ajutor chiar dacă nu suferă de coronavirus! Ați blocat țara, ați blocat spitalele, v-ați blocat în palatele voastre și nu mai vreți să știți de oameni? Mișcați-vă fundurile pe teren, acolo unde oamenii își părăsesc agoniseala de o viață în miez de noapte! Mișcați-vă fundurile și mobilizați forțe și bani pentru a reface infrastructura distrusă și a reface casele distruse! Mișcați-vă și dați încredere oamenilor că nu sunt singuri, că o să fie ajutați să o ia de la început!

Am fost Prim-Ministru și știu cum este să mergi pe teren la inundații catastrofale. Am fost peste tot în țară în cele 3 rânduri de inundații pe care a trebuit să le gestionez, în 2005, 2006 și 2008. Știu, nu e ușor să stai alături de oameni care au pierdut totul peste noapte. Nu e ușor să le ridici moralul și să le redai speranța. Câteodată o mai și încasezi (verbal) de la oameni nervoși și la capătul puterilor, dar asta e în fișa posturilor pe care temporar le ocupați: să fiți alături de români la bine, dar mai ales la rău! Așa că ieșiți din palate, lăsați costumele și cravatele deoparte, luați cizmele în picioare și puneți mâna pe lopeți! Arătați că puteți fi curajoși fără telepromptere de pe care să citiți texte scrise de alții și fără slugarnici care să vă aducă osanale! Oamenii chiar au nevoie de voi, de cei care îi guvernează!", a transmis Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close