Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, nemulțumit de Guvern: Nu e normal că legea salarizării nu a fost asumată de Executiv

Tăriceanu, nemulțumit de Guvern: Nu e normal că legea salarizării nu a fost asumată de Executiv

Tăriceanu, nemulțumit de Guvern: Nu e normal că legea salarizării nu a fost asumată de Executiv
de M.Z.    |    24 Mai 2017   •   14:48

Preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, miercuri, că a avut semne de întrebare în ceea ce priveşte activitatea Guvernului, pentru că legea salarizării unitare a fost asumată la nivelul Parlamentului şi era normal să fie promovată de Executiv, el menţionând că s-ar putea să se procedeze la fel cu Fondul Suveran de Dezvoltare. 

"Sigur, am avut şi eu propriile mele semne de întrebare, de exemplu în momentul în care Legea salarizării unitare, care era un punct esenţial al programului de guvernare comun, în loc să fie promovată de Guvern, a trebuit să o asumăm noi, la nivelul Parlamentului, ca iniţiativă parlamentară. Sigur că, din punct de vedere procedural, politic, se poate şi aşa ceva, dar e normal ca angajamentele luate prin programul de guvernare să fie promovate de Guvern", a precizat Tăriceanu, la Parlament, întrebat dacă are nemulţumiri faţă de premierul Sorin Grindeanu şi de activitatea Executivului. 

El a spus că a aflat şi faptul că s-ar dori ca Parlamentul să fie cel care îşi va asuma proiectul referitor la crearea Fondului Suveran de Dezvoltare. 

"Aştept acum să vedem ce se va întâmpla, de exemplu, cu un alt punct din programul de guvernare: crearea Fondului Suveran de Dezvoltare, care, de asemenea, este o chestiune esenţială pentru a ne pune în practică, prin programul de guvernare, obiectivele de dezvoltare economică ale României. Înţeleg că, aşa am aflat, nu pot să confirm, nu am discutat cu primul-ministru, că, de asemenea, s-ar dori ca Parlamentul să fie cel care îşi asumă acest proiect. Putem să facem şi aceste lucruri, dar trebuie până la urmă să înţelegem unde sunt şi de ce sunt anumite rezerve la nivelul Guvernului", a susţinut Tăriceanu. 

El a spus că o să discute cu colegii săi din ALDE şi o să îi întrebe dacă au şi "motive de insatisfacţie" legat de activitatea Guvernului. "Ceea ce mă interesează cel mai mult este ca angajamentele pe care ni le-am luat prin programul de guvernare să le ducem la îndeplinire şi la timp. Deci, sunt două condiţii: nu numai îndeplinirea lor, dar şi respectarea calendarului la care ne-am angajat", a adăugat Călin Popescu-Tăriceanu. 

Pe de altă parte, Tăriceanu a spus că relaţiile din coaliţie între PSD şi ALDE sunt foarte bune. "Relaţia dintre noi, în pofida unor ştiri, speculaţii, este o relaţie care funcţionează foarte bine, este solidă, ne coordonăm acţiunile politice şi nu am niciun fel de comentariu negativ de făcut", a precizat Tăriceanu. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close