Antena 3 CNN Politică Tăriceanu nu renunţă la numirea lui Nicolai la justiţie

Tăriceanu nu renunţă la numirea lui Nicolai la justiţie

Tăriceanu nu renunţă la numirea lui Nicolai la justiţie
09 Ian 2008   •   13:20
Premierul Tăriceanu i-a transmis şefului statului că nu va retrage nominalizarea Noricăi Nicolai la fotoliul de ministru al Justiţiei.
Prim-ministrul le-a spus miniştrilor, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că juriştii Executivului consideră că motivele invocate de preşedintele Băsescu privind nominalizarea Noricăi Nicolai pentru portofoliul Justiţiei nu sunt întemeiate pentru ca numirea să fie refuzată. Primul-ministru îi va răspunde preşedintelui Băsescu tot miercuri, menţinându-şi solicitarea ca în funcţia de ministru al Justiţiei să fie numită Norica Nicolai, care se bucură în continuare şi de susţinerea Partidului Liberal. Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut premierului Călin Popescu Tăriceanu, într-o scrisoare, să renunţe la propunerea de numire a Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei, deoarece percepţia publică negativă asupra faptelor acesteia nu duce la creşterea încrederii în justiţie.

Conform Curţii Constituţionale, preşedintele României nu are drept de veto, dar are dreptul să verifice dacă persoana nominalizată pentru funcţia de ministru îndeplineşte "condiţiile de corespundere în funcţie" şi poate cere primului-ministru să renunţe la propunerea formulată şi să facă o nouă nominalizare.

Decizia Curţii Constituţionale a fost formulată ca răspuns la sesizarea premierului Tăriceanu în legătură cu refuzul preşedintelui Băsescu din primăvara lui 2007 de a-l numi pe Adrian Cioroianu în funcţia de ministru de Externe.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale în cazul în care preşedintele Traian Băsescu va refuza în continuare să semneze decretul de numire a Noricăi Nicolai la conducerea Ministerului Justiţiei

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close