Antena 3 CNN Politică Tăriceanu preferă să facă exerciţii medicale, decât să meargă la Cotroceni

Tăriceanu preferă să facă exerciţii medicale, decât să meargă la Cotroceni

Tăriceanu preferă să facă exerciţii medicale, decât să meargă la Cotroceni
11 Ian 2008   •   15:48

Premierul nu vrea nici astăzi să meargă la Cotroceni, acolo unde îl aşteaptă preşedintele pentru discuţii pe marginea nominalizării Noricăi Nicolai la Justiţie. Surse apropiate spun că Tăriceanu nu are programată pe agenda zilei de vineri nicio vizită la Palatul Cotroceni. Mai mult, prim-ministrul a reluat vineri exerciţiile de recuperare, prin gimnastică medicală, în urma accidentului de motocicletă suferit în 2006. Asta după ce joi, într-o declaraţie de presă, susţinea tranşant că nu va negocia cu preşedintele numirea unui ministru. Traian Băsescu nu s-a lăsat însă şi i-a lansat o nouă invitaţie la discuţii. Şeful statului i-a propus lui Tăriceanu să se întâlnească astăzi, la Palatul Cotroceni sau la Palatul Victoria, dimineaţa sau seara.

?Domnule prim-ministru, revin asupra solicitării de a ne întâlni pentru a discuta pe tema numirii unui ministru al Justiţiei. Vă invit să avem o întâlnire, vineri 11 ianuarie 2008, fie în cursul dimineţii până la ora 11.30, fie după-amiază, după ora 15.00, la orice oră convenabilă dumneavoastră, la Palatul Cotroceni sau Palatul Victoria?. Acesta este textul scrisorii trimise de Traian Băsescu premierului, la numai câteva minute după discursul de la Palatul Victoria.

Potrivit unor surse din cadrul administraţiei prezidenţiale, joi seară preşedintele Traian Băsescu a încercat în mod repetat să ia legătura, telefonic, cu primul-ministru, dar nu a reuşit să discute cu acesta.

Vineri, în jurul orei 11.00, premierul a plecat de la Palatul Victoria, ceea ce, pentru moment, a provocat speculaţii legate de posibilitatea ca acesta să meargă la Cotroceni. Însă, potrivit unor surse medicale citate de Mediafax, premierul a mers să-şi efectueze orele de gimnastică medicală pentru o recuperare cât mai rapidă.

Tot vineri, social-democraţii i-au cerut preşedintelui şi prim-ministrului să înceteze războiul politic care afectează interesele internaţionale ale ţării noastre. Europarlamentarul Adrian Severin spune că, prin refuzul său, Traian Băsescu încalcă grav Constituţia.

Antena 3

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close