Antena 3 CNN Politică Tăriceanu răspunde tandemului Băsescu-Boc: Cheltuielile cu personalul bugetar, majorate pe fondul creşterii economice

Tăriceanu răspunde tandemului Băsescu-Boc: Cheltuielile cu personalul bugetar, majorate pe fondul creşterii economice

Tăriceanu răspunde tandemului Băsescu-Boc: Cheltuielile cu personalul bugetar, majorate pe fondul creşterii economice
Sursa foto: Cãlin Popescu Tãriceanu
07 Aug 2009   •   16:32

Cheltuielile cu personalul bugetar ale fostei guvernări au crescut atât cât a permis dezvoltarea economică se apără fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care cere actualei puteri să nu se mai folosească de tema "populistă şi mincinoasă" privind "greaua moştenire" şi să-şi asume responsabilitatea pentru dezastrul economic.
"Solicit actualei puteri să renunţe la tema populistă şi mincinoasă privind Ťgreaua moştenireť şi să-şi asume public responsabilitatea pentru dezastrul economic în care a adus România după doar 8 luni de guvernare. Încă de la instalarea sa, guvernul Băsescu-Boc a încercat în mod sistematic şi tendenţios să-şi justifice incompetenţa şi lipsa unui plan coerent de relansare economică invocând Ťgreaua moştenireť", a declarat Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă al PNL.
Fostul premier a susţinut să reamintească noilor guvernanţi că, "la finele guvernării liberale, România se afla pe primul loc în Europa din punctul de vedere al creşterii economice", iar, în prezent, "România este pe ultimul loc".
"Guvernul Băsescu-Boc a reuşit contra-performanţa să aducă economia României de la o creştere de 8% la o scădere de 8% în numai 8 luni", a susţinut Tăriceanu.
Fostul premier liberal a sancţionat şi acuzaţiile preşedintelui Băsescu şi premierului Boc privind aparatul de stat excedentar moştenit de la fosta guvernare liberală, punând declaraţiile celor doi politicieni "fie din cauza lipsei de responsabilitate, fie din cauza incompetenţei".
"Cheltuielile cu personalul bugetar au crescut în perioada 2005-2008 exact atât cât a permis dezvoltarea economică. Pentru că economia României a crescut, am putut majora salariile şi pensiile, astfel încât românii să aibă un trai decent. Astăzi, aceiaşi români îşi pierd locurile de muncă, plătesc taxe şi impozite în plus la stat şi se tem pentru siguranţa zilei de mâine din cauza acestei guvernări catastrofale", mai afirmă Tăriceanu în respectivul comunicat.
Fostul premier îi recomandă urmaşului său la Palatul Victoria să elaboreze o comparaţie pentru a putea calcula cât au crescut cheltuielile bugetare din 1990 încoace, pe măsură ce economia României s-a dezvoltat progresiv.
"De asemenea, îl invit pe domnul Boc să vadă cu cât au crescut cheltuielile bugetare la Administraţia Prezidenţială, la Ministerele Turismului sau Tineretului şi Sportului în această perioadă de criză economică profundă", a supralicitat Tăriceanu.
Vizat şi de afirmaţiile prezidenţiale cu privire la miliardele de euro risipite la Fondul Naţional de Dezvoltare, Tăriceanu mai subliniază că Guvernul liberal nu a risipit niciun leu în acest domeniu.
"Aceşti bani există, doar că guvernul PDL-PSD nu ştie cum să-i folosească. Actuala putere ar fi putut negocia cu FMI inclusiv folosirea acestor bani pentru investiţii", a arătat liderul liberal.
Tăriceanu îşi reiterează la final acuzaţiile de falimentare a peste 100.000 de firme de către actuala putere, care au contribuit la sufocarea iniţiativei private şi a lăsat pe drumuri sute de mii de oameni. ?Cer public guvernului PDL-PSD să spună românilor care este situaţia reală a economiei şi să pună capăt jocurilor de imagine, măcar în ceasul al doisprezecelea", a conchis Tăriceanu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close