Antena 3 CNN Politică Tăriceanu va semna decizia în cazul Şova. Decizia va fi trimisă la Monitorul Oficial

Tăriceanu va semna decizia în cazul Şova. Decizia va fi trimisă la Monitorul Oficial

Tăriceanu va semna decizia în cazul Şova. Decizia va fi trimisă la Monitorul Oficial
22 Apr 2015   •   13:22

Update 13.22 - Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că, în final va semna hotărârea în ce priveşte decizia luată în cazul lui Dan Şova, îşi va pune semnătura pe document şi îl va trimite la Monitorul Oficial.
 
Senatul s-a conformat astfel deciziei CCR.
 
Notificarea în cazul Şova a fost adoptată pe 25 martie, iar acum urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

____________________________________

Proiectul de hotărâre al Senatului în cazul Dan Șova, redactat marți de către senatorii juriști, a fost transmis conducerii Senatului, urmând ca președintele acestui for, Călin Popescu-Tăriceanu, să semneze documentul și să îl transmită Monitorului Oficial spre publicare, informează AGERPRES.

Potrivit lui Tăriceanu, nu se impune convocarea Biroului permanent al Senatului într-o ședință și nici exprimarea unui vot în plen cu privire la acest proiect de hotărâre, prin care se constată că, în urma votului din data de 25 martie, nu au fost îndeplinite condițiile pentru încuviințarea reținerii și arestării senatorului Dan Șova.

Tăriceanu a adăugat că proiectul de hotărâre, odată semnat, ar putea fi înaintat Monitorului Oficial în cursul zilei de miercuri.

Comisia juridică a Senatului a decis marți ca, la solicitarea Biroului permanent, să redacteze un proiect de hotărâre prin care se constată că, în urma votului exprimat în 25 martie, nu au fost îndeplinite condițiile necesare pentru încuviințarea cererii de reținere și arestare preventivă a senatorului Dan Șova.

Proiectul de hotărâre stipulează că "nu au fost întrunite condițiile cerute de art. 24 alin. 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor și de art. 173 din Regulamentul Senatului pentru a încuviința reținerea și arestarea preventivă a senatorului Șova Dan-Coman" și a fost adoptat de către senatorii juriști cu șase voturi pentru și cinci voturi împotrivă.


 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close