Antena 3 CNN Politică Toţi miniştrii cabinetului Boc au fost avizaţi favorabil de comisiile de specialitate ale Parlamentului

Toţi miniştrii cabinetului Boc au fost avizaţi favorabil de comisiile de specialitate ale Parlamentului

Toţi miniştrii cabinetului Boc au fost avizaţi favorabil de comisiile de specialitate ale Parlamentului
20 Dec 2008   •   14:34

Toţi miniştrii cabinetului Boc au fost avizaţi favorabil de comisiile de specialitate ale Parlamentului. Comisiile economice reunite au avizat, nominalizarea lui Dan Nica (PSD) pentru funcţia de vicepremier, cu 28 de voturi pentru, un vot împotrivă şi 3 abţineri. Nominalizarea sa fusese anterior validată şi de Comisiile reunite de politică externă cu 19 voturi pentru, 5 împotrivă şi o abţinere.
Radu Berceanu (PD-L), nominalizat pentru funcţia de ministru al Infrastructurii şi Transporturilor a fost validat de comisiile de specialitate din cele două Camere cu 31 de voturi pentru, 8 impotrivă şi o abţinere. În timpul audierilor, Radu Berceanu şi-a exprimat intenţia de a reorganiza Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în primele luni de mandat. În programul de guvernare pe 2009 ? 2012, prezentat în faţa Comisiilor reunite, au fost prevăzute construcţia a 836 de kilometri de autostradă, reabilitarea a 5.000 de kilometri de drumuri naţionale, deschiderea primilor 54 de kilometri din Autostrada Transilvania, constituirea Companiei Naţionale Aeroportuare Bucureşti şi Companiei Naţionale Aeroportuare Banat.
Şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a primit avizul Comisiei juridice şi pentru drepturilor omului şi minorităţi a Parlamentului. El a prezentat priorităţile ministerului pentru perioada următoare: reorganizarea instituţiei, adaptarea celor patru coduri şi ridicarea monitorizării UE. El a amintit că lupta anticorupţie este un element vital în problema ridicării monitorizării României. Întrebat dacă îşi va păstra apartenenţa la principiile liberale, Predoiu a arătat că aceasta a fost o frază din discursul său de "independent" de la învestitură, dar a subliniat că are o orientare liberală pe care o păstrează şi astăzi şi pe care nu poate să o schimbe "indiferent ce s-ar întâmpla mâine".

Comisiile reunite de Politică Externă au avizat nominalizarea lui Cristian Diaconescu ca ministru de Externe cu 22 de voturi pentru, 3 abţineri şi niciun vot împotrivă. Noul ministru s-a declarat preocupat de situaţia comunităţii româneşti de pe Valea Timocului. ?În acest moment, dincolo de confuzia etimologică ce se întreţine acolo premeditat între etnicii români şi aromâni dincolo de care Serbia şi-a păstrat nişte reflexe din cauza carora a avut a suferit atat de mult?, a spus Diaconescu. El consideră că este ?inadmisibil? faptul că Serbia permite comiterea unor acte de vandalism la adresa comunităţii româneşti de acolo.
Nominalizarea lui Nicolae Nemirschi (PSD) pentru funcţia de ministru al Mediului, a fost validată, fiind înregistrate doar cinci voturi împotrivă şi nicio abţinere. Gabriel Oprea, nominalizat pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, a fost avizat de Comisiile reunite de Apărare şi Administraţie cu 47 de voturi pentru, 11 împotrivă şi nicio abţinere.

Antena3.ro

×
Parteneri
Scandal monstru în Parlament: deputatul lovit în față de un fost ministru
x close