Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu a recunoscut că a făcut presiuni asupra lui Rus. "Chiar dacă domnul Antonescu nu a recunoscut, eu o fac"

Traian Băsescu a recunoscut că a făcut presiuni asupra lui Rus. "Chiar dacă domnul Antonescu nu a recunoscut, eu o fac"

Traian Băsescu a recunoscut că a făcut presiuni asupra lui Rus. "Chiar dacă domnul Antonescu nu a recunoscut, eu o fac"
de O.P.    |    09 Aug 2012   •   06:09

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a răspuns acuzaţiilor făcute de fostul ministru Ioan Rus, spunând că, într-adevăr, a făcut presiuni asupra lui când era la conducerea MAI, cu menţiunea că doar "prin declaraţiile de la sediul de campanie".

"Chiar dacă domnul Antonescu a negat presiunile făcute asupra lui Rus, eu zic că da, am făcut presiuni asupra ministrului Ioan Rus, prin declaraţiile pe care le-am făcut aici. Eu îi transmit ministrului Rus pe care nu-l suspectez de rea-credinţă. E clar că a fost păcălit sau incorect informat. A fost naiv.

Nu-l acuz de incorectitudine că a spus cu gura dânsului că a actualizat listele electorale şi le-a dat Biroului Electoral Central. Domnul Rus trebuie să ştie, şi dacă el consideră o presiune acest lucru, îi zic doar că la cei 18,3 milioane trebuia să mai adauge cei 460.000 de români din străinătate.

Din păcate eu nu mai am ce să fac, să contest listele. E regretabil faptul că se întârzie o decizie, înţeleg că Guvernul a comunicat că nu deţine listele electorale", a declarat preşedintele suspendat, la sediul de campanie.

Ioan Rus a demisionat din funcţia de ministru de Interne luni, 6 august, acuzând "presiuni atât din partea lui Traianm Băsescu, cât şi din partea lui Crin Antonescu". Dacă preşedintele suspendat a recunoscut zâmbind că e adevărat că mesajele transmise de el au avut rol de "presiuni", Antonescu a negat acest lucru.


 

×
Parteneri
x close