Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu la reuniunea PD-L: Am discutat despre problemele pe care le implică guvernarea

Traian Băsescu la reuniunea PD-L: Am discutat despre problemele pe care le implică guvernarea

Traian Băsescu la reuniunea PD-L: Am discutat despre problemele pe care le implică guvernarea
13 Dec 2008   •   14:49

Negocierile dintre Alianţa PSD+PC şi democrat-liberali pentru formarea noului Guvern se apropie de final. UDMR este însă în continuare mărul discordiei. De altfel, chestiunea cooptării UDMR la guvernare a fost discutată chiar sâmbătă dimineaţă, în interiorul PD-L, în cursul întâlnirii dintre conducere şi liderii din teritoriu. Întâlnirea, la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu, a avut loc începând cu ora 10.00.
După ce a părăsit reuniunea, preşedintele a declarat că s-a "discutat despre problemele pe care le implică guvernarea", fără să mai adauge alte detalii.

Liderii Uniunii spun că vor să participe la guvernare şi îşi impun propriile condiţii. Totuşi, formula unui guvern minoritar nu este dorită de UDMR, date fiind condiţiile crizei economice. Liderii UDMR spun că disensiunile legate de Alianţa PSD+PC, care nu doreşte ca din viitorul executiv să facă parte şi UDMR, trebuie rezolvate de PD-L.
Democrat-liberalii vor purta din nou discuţii pe această temă în cursul zilei de sâmbătă într-un cadru lărgit. La discuţii vor participa, alături de membrii Colegiului Director şi primarii de municipii şi preşedinţii consiliilor judeţene. Emil Boc a declarat vineri că vor încerca să găsească o soluţie de compromis prin care PSD să râmână la guvernare, dar să nu încalce acordul încheiat cu UDMR. Apoi, o nouă rundă de negocieri între Alianţa PSD+PC şi PD-L va avea loc sâmbătă seară, la ora 18.00.

Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close