Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu le-a promis revoluţionarilor sprijin politic

Traian Băsescu le-a promis revoluţionarilor sprijin politic

Traian Băsescu le-a promis revoluţionarilor sprijin politic
12 Ian 2008   •   15:18

Preşedintele Traian Băsescu nu are atribuţii legale pentru a-i ajuta concret pe revoluţionari, dar le-a promis acestora sprijin politic pentru rezolvarea problemelor lor legate de legislaţie şi de recunoaşterea anumitor drepturi. Băsescu s-a declarat surprins că zeci de revoluţionari sunt de zile întregi în greva foamei şi autorităţile nu le rezolvă problemele. Întâlnirea de la Cotroceni a avut loc după ce revoluţionarii i-au solicitat preşedintelui să medieze la nivelul instituţiilor rezolvarea dosarelor privind Revoluţia română şi dosarelor mineriadei din 13-15 iunie 1990, dar şi preschimbarea certificatelor de revoluţionar.

Revoluţionarii au anunţat însă că sute de oameni sunt deja în greva foamei. Preşedintele s-a declarat mirat că protestul a fost ignorat de instituţiile statului de peste 20 de zile. Revoluţionarii au anunţat după întrevederea cu şeful statului că dacă nu li se vor rezolva problemele tot mai mulţi membri ai Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989 vor intra în greva foamei pe timp nelimitat. Au fost însă mulţumiţi de atitudinea preşedintelui.

Revoluţionarii acuză autorităţile atât pentru problemele lor, cât şi, la modul general, pentru modul în care gestionează problemele României la 18 ani de la revoluţia din decembrie 1989.

PREŞEDINTELE LE-A PROMIS SPRIJIN POLITIC REVOLUŢIONARILOR 

Antena 3

×
Parteneri
Xi Jinping și Vladimir Putin anunță o nouă eră
x close