Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu susţine că a participat la ceremonia DGIA din respect

Traian Băsescu susţine că a participat la ceremonia DGIA din respect

Traian Băsescu susţine că a participat la ceremonia DGIA din respect
Sursa foto: Traian Basescu
01 Iul 2009   •   15:19

Acuzat că s-a folosit de întronizarea de duminică în scop electoral, preşedintele Traian Băsescu a simţit, miercuri, nevoia să îşi justifice prezenţa la aniversarea a 10 ani de la înfiinţarea Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării.

Preşedintele a precizat că a participat la manifestări din respect şi pentru a sublinia importanţa structurii de informaţii din Armata Română.

Şeful statului s-a arătat mulţumit de activitatea DGIA.

"Prezenţa mea aici, la această mică ceremonie, are semnificaţia respectului pe care îl acord Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, semnificaţia importanţei pe care această structură a armatei o are pentru securitatea naţională, dar şi pentru structurile militare din care România face parte", a declarat Traian Băsescu.

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a declarat că înfiinţarea DGIA, la 1 iulie 1999, reprezintă "expresia pragmatică a necesităţii statului român de a-şi asigura şi consolida relaţiile de securitate în principal prin integrarea în structurile euro-atlantice şi europene".

La eveniment au mai participat procurorul general al României Laura Codruţa Kovesi, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanuşi şeful Statului Major General amiralul Gheorghe Marin.

Antena 3

×
Subiecte în articol: ceremonie respect
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close