Antena 3 CNN Politică Turismul lui Udrea, lăudat de Băsescu: Suntem un popor cu IQ ridicat, dar nu-l valorificăm

Turismul lui Udrea, lăudat de Băsescu: Suntem un popor cu IQ ridicat, dar nu-l valorificăm

Turismul lui Udrea, lăudat de Băsescu: Suntem un popor cu IQ ridicat, dar nu-l valorificăm
Sursa foto: Traian Bãsescu
17 Sep 2009   •   15:30

Ministerul Turismului este foarte eficient în ceea ce face în materie de promovare pe plan internaţional a lăudat, joi, preşedintele Traian Băsescu prestaţia actualului ocupant al acestui portofoliu, Elena Udrea. În opinia şefului statului carenţele de percepţie internaţională a României în plan extern pot fi regăsite chiar în mentalitatea românului, persoană cu IQ mult peste media europeană, dar încă ignorant faţă de valorile şi tradiţiile propriei ţări, de care îi este ruşine.

?Noi nu suntem Mailat, nu suntem nici dezrădăcinţi de tradiţii, avem o istorie bună care, în afară de Holocaustul împotriva ţiganilor şi evreilor nu are de ce să ne fie ruşine. Românii sunt un popor de oameni inteligenţi cu un un un IQ mult peste media europeană numai că nu-l valorifică? a apreciat Băsescu, referindu-se la percepţia internaţională a ţării noastre.

BĂSESCU: ROMÂNII AU IQ RIDICAT DAR NU ÎL VALORIFICĂ


Şeful statului a avut numai cuvinte de apreciere pentru prestaţia Ministerului Turismului pe plan internaţional şi a criticat sentimentul de ruşine pe care tineretul român îl manifestă faţă de originea şi ţara în care s-a născut. ?Ceea ce face pe internaţional, în materie de promovare, Ministerul Turismului, este foarte eficient. România trebuie să fie respectată şi de cetăţenii europeni, însă oricât am cheltui vom avea o problemă dacă nu ne respectăm noi înşine. Vedem asta în fiecare zi la diferite emisiuni, unde tineri, copii cu dipreţ profund faţă de ţara lo le e ruşined e tot ce e românesc. Ca să vezi câtă lipsă de cultură. Soluţia este să ne educăm noi înşine mai întâi de toate? a constatat Băsescu.


ACTIVITATEA MINISTERULUI TURISMULUI, EFICIENTĂ




El a făcut apel şi la presă să dea dovadă de responsabilitate în modul în care zugrăveşte realităţile din România, deoarece abordarea sa are ecou în afară.

?Nu trebuie să aşteptăm noi generaţii să fie educate în şcoală. Trebuie să devenim responsabili faţă de ţara noastră. Despre o maşină poţi să spui că şi-e ruşine că mergi cu ea că e jerpelită, dar cum poţi să spui că ţi-e ruşine cu ţara ta?? s-a arătat uimit Băsescu.

Preşedintele a dat propriul exemplu amintind că îi place uneori să ia pulsul străinilor, care colindă restaurantele din zona unde locuieşte, pentru a vedea cum este receptată România de către turişti.

?Beneficiind de faptul că lângă mine unde locuiesc este un loc în care turisşii străinii vin şi servesc masa am văzut că sunt absolut entuziamaţi de ce au văzut în România, de frumuseşea ţării, dar necunoscută pentru foarte mulţi. Acolo serveau masa cam peste 100 de turişti şi de multe ori luam masa cu soţia intenţionat pentru a lua pulsul. După ce ne văd, după vorbesc cu noi, ne cunosc, sunt absolut entuziamaţi. Dacă reuşim să-i convingem că avem o ţară fumoasă. aşa ne cunosc numai prin presa de la ei. Noi avem obligaţia sa schimbăm impresia cu intelgenţă, nu cu brutalitate ca anul trecut? a conchis şeful statului.

BĂSESCU: TURISMUL SE FACE MAI MULT CU AVIONUL

Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close