Antena 3 CNN Politică UDMR are rezerve în privința lui Nicolae Ciucă premier: "Mie îmi place să spun lucrurilor pe nume"

UDMR are rezerve în privința lui Nicolae Ciucă premier: "Mie îmi place să spun lucrurilor pe nume"

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că are o reticență pentru un guvern condus de un militar, după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

UDMR are rezerve în privința lui Nicolae Ciucă premier:  "Mie îmi place să spun lucrurilor pe nume"
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    21 Oct 2021   •   16:40

"Pe palierul politic e o problemă și acest lucru trebuie spus, mie îmi place să spun lucrurilor pe nume: nu este foarte uzual în ultima perioadă, 50-60 de ani, în țările democratice, niciun militar sau fost militar în retragere nu a condus guverne.

Sigur, putem găsit exemple, exemplul lui Charles de Gaulle sau exemplul Eisenhower, dar erau alte vremuri și erau alte perioade politice. De aceea avem, din acest punct de vedere, și nu este o chestiune personală, o oarecare reținere, dar înțelegem propunerea Partidului Național Liberal și înțelegem dorința de a căuta o soluție rapidă, o soluție poate nu pe termen foarte lung. (...)

Dar, suntem deschiși la dialog. Pot accepta în acest moment o astfel de soluție, în principiu nu sunt de acord să fie guvernul conduși de militari, pentru că totuși vorbim de un guvern politic, dar acum este o situație excepțională", a spus Kelemen Hunor.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că a decis să-l desemneze pe Nicolae Ciucă pentru a forma un nou Guvern. Anunțul a fost făcut după consultările de joi de la palatul Cotroceni la care au participat toate partidele parlamentare.

 

 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close