Antena 3 CNN Politică Udrea, anchetată de fostul coleg de administraţie prezidenţială, Adriana Săftoiu

Udrea, anchetată de fostul coleg de administraţie prezidenţială, Adriana Săftoiu

Udrea, anchetată de fostul coleg de administraţie prezidenţială, Adriana Săftoiu
Sursa foto: Adriana Sãftoiu
28 Iul 2009   •   15:07

Înfiinţarea comisiei parlamentre de anchetă în cazul ministrului Turismului pune faţă în faţă două personaje politice cunoscute pentru rivalitatea dintre ele: fostul consilier prezidenţial şi actualul deputat liberal Adriana Săftoiu şi cea care a acuzat-o în trecut de ?lipsă de loialitate şi caracter?, democrat-liberala Elena Udrea.

Ţinând cont de presupusul conflict dintre cele două politiciene din trecut, conducerea liberală a propu-o pe Săftoiu în comisia Udrea. Surse liberale susţin că s-a luat în calcul chiar desemnarea deputatei ca preşedinte al acestui for, dar Săftoiu ar fi refuzat acest lucru, aşa că liberalii s-au mulţumit să-l nominalizeze pe prim-vicepreşedintele Ludovic Orban la conducerea comisiei.

Acuze şi relaţii reci

În trecut, presa a speculat că Săftoiu şi-ar fi datorat plecarea din funcţia de consilier prezidenţial şi faptului că a intrat în conflict cu Elena Udrea, la acea vreme consilier de stat la cancelaria prezidenţială, în condiţiile în care Cotroceniul suporta consecinţele de imagine provocate de afacerile soţului lui Udrea, Dorin Cocoş.

Plecată la Cotroceni, relaţia Adrianei Săftoiu cu Udrea s-a răcit total după adeziunea sa la PNL. În vara anului trecut, zvonurile conform cărora Udrea şi Săftoiu ar avea un conflict au fost alimentate de un comentariu postat de "blonda de la Cotroceni" pe blogul său cum că "unii dintre foştii consilieri ai preşedintelui Traian Băsescu s-au dovedit lipsiţi de caracter şi de loialitate", o afirmaţie pe care cotidianul "Gândul" a speculat că s-ar referi la fostul consilier prezidenţial Adriana Saftoiu.

Ulterior, ambele părţi au infirmat existenţa unei rivalităţi. "Nu am niciun conflict cu Elena Udrea. Astfel de afirmaţii au ca scop doar creşterea rating-ului emisiunilor", declara la acea vreme Adriana Săftoiu. La rândul ei, Elena Udrea a susţinut şi ea afirmaţiile fostului consilier prezidenţial, declarând că nu are nimic deîmpărţit.

Comisia de anchetă intră în pâine

Membrii comisiei nu au de gând să lase să treacă vara pentru a aborda problema banilor cheltuiţi la Ministerul Turismului şi destinaţi unor campanii de promovare precum "Romania, Land of Choice". Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, pentru NewsIn, că va convoca o primă şedinţă în cursul acestei săptămâni pentru a se stabili conducerea, regulamentul şi programul de funcţionare.

Cum, grupul deputaţilor PDL şi cel al minorităţilor naţionale au refuzat să-şi desemneze reprezentanţi în acest for, funcţiile de conducere vor fi împărţite între PNL şi PSD: postul de secretar va reveni unui liberal, iar cele de vicepreşedinţi social-democraţilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close