Antena 3 CNN Politică Udrea, invitată săptămâna viitoare la audieri. Comisia cere socotelă şi preşedintelui ANRMAP

Udrea, invitată săptămâna viitoare la audieri. Comisia cere socotelă şi preşedintelui ANRMAP

Udrea, invitată săptămâna viitoare la audieri. Comisia cere socotelă şi preşedintelui ANRMAP
Sursa foto: Elena Udrea
12 Aug 2009   •   15:10

Ministrul Turismului, Elena Udrea va fi audiată joia viitoare, în data de 20 august, de către membrii comisiei parlamentare de anchetă care analizează sumele cheltuite de această instituţia, a anunţat miercuri preşedintele comisiei, liberalul Ludovic Orban. Şi preşedinta ANRMAP, Cristina Trăilă a fost invitată la audieri, după ce a pus lacăt peste controlul făcut de această autoritate la ministerul lui Udrea şi a refuzat să remită comisiei parlamentare de anchetă o serie de documente, modificând în acest sens şi regulamentul de funcţionare.

Membii comisiei sunt nemulţumiţi de faptul că nu au primit nici măcar 1% din documentaţia solicitată acestui minister. Deputaţii s-au declarat stupefiaţi şi de comportamentul preşedintelui ANRMAP, Cristina Trăilă care a fugit în concediu, după ce a modificat regulamentul instituţiei pe care o conduce pentru ca subordonaţii săi să nu fie obligaţi legal să trimită date şi informaţii despre controalele făcute la MT decât instanţelor de judecată şi procurorilor.
Decizia ca Udrea să fie audiată săptămâna viitoare de Comisia parlamentară de anchetă a fost luată în unanimitate la şedinţa comisiei.
Orban a mai cerut public ministrului Turismului să dispună trimiterea de către comisie a tuturor documentelor oficiale solicitate de comisia parlamentară de anchetă.
Ludovic Orban a mai precizat că membrii comisiei au decis ca săptămâna viitoare, în 18 august, să-l audieze pe preşedintele ANRMAP, democrat-liberala Cristina Trăilă.
Până atunci, comisia va audia mâine doi directori din Ministerul Turismului, secretarul general al ministerului şi un secretar de stat.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close