Antena 3 CNN Politică Udrea: Mulţi parlamentari din partidele care susţin moţiunea de cenzură se vor mai gândi dacă să voteze sau nu

Udrea: Mulţi parlamentari din partidele care susţin moţiunea de cenzură se vor mai gândi dacă să voteze sau nu

Udrea: Mulţi parlamentari din partidele care susţin moţiunea de cenzură se vor mai gândi dacă să voteze sau nu
Sursa foto: Elena Udrea
13 Oct 2009   •   12:01

Mulţi parlamentari din partidele care susţin moţiunea de cenzură se vor mai gândi dacă să o voteze sau nu, a susţinut marţi, Ministrul Turismului, Elena Udrea, la dezbaterea moţiunii de cenzură a PNL. Ministrul PDL a arătat că se bazează pe ?buna credinţă şi conştiinţa? multora dintre parlamentari, care nu ar dori să fie traşi la răspundere de propriul electorat pentru că au apărat privilegiille şi pensiile parlamentare şi care ar privi ca pe o greşeală iniţierea noii moţiuni de cenzură.

"Cred că mulţi parlamentari din partidele care susţin moţiunea de cenzură se vor mai gândi dacă să voteze sau nu. Sigur, este o presiune uriaşă, am înţeles că la PSD şi-au pus câte un om în spatele fiecăruia, au împărţit pe din două şi fiecare supraveghează pe cineva ca să se asigure că se votează această moţiune. Mizăm pe buna credinţă şi conştiinţa multora dintre parlamentari care nu vor dori să apară în faţa electoratului cu ştampila că şi-au votat pentru pensii, în continuare şi privilegii în favoarea lor", a susţinut Udrea.

Referindu-se la decizia PNL şi PSD de a vota la vedere, Udrea a apreciat că este vorba despre o dovadă de neîncedere din partea conducerilor celor două formaţiuni în proprii parlamentari, mai ales că mulţi senatori şi deputaţi din aceste partide s-ar fi arătat împotriva acestei moţiuni. Udrea a mai precizat că indiferent ce se va întâmpla, Guvernul este cu fruntea sus, "iar în condiţiile în care pe 7 decembrie vom avea acelaşi preşedinte, nu e cazul ca Guvernul acesta să fie înlocuit de un altul pentru o lună de zile".

"Nu am cerut garanţii. Sigur că în discuţiile pe care le-am avut cu cei din aceste partide s-au arătat de partea Guvernului şi împotriva deciziei luate în partidele lor. Rămâne de văzut dacă vor avea aceeaşi opinie şi în momentul votului. Sunt câteva zeci de parlamentari care su spus că această moţiune este o greşeală, că nu face decât să le aducă un deficit de imagine în ochii alegătorilor, pentru că este clar o moţiune împotriva pensiilor privilegiate ale parlamentarilor şi că pentru o lună şi jumătate cât mai este până la alegeri acest Guvern ar trebui lăsat să îşi facă treaba", a conchis Elena Udrea.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close