Antena 3 CNN Politică Udrea, nervoasă faţă de ?ipocrizia? acuzaţiilor de şantaj aduse de presă: ?Cer dovada?

Udrea, nervoasă faţă de ?ipocrizia? acuzaţiilor de şantaj aduse de presă: ?Cer dovada?

Udrea, nervoasă faţă de ?ipocrizia? acuzaţiilor de şantaj aduse de presă: ?Cer dovada?
Sursa foto: Elena Udrea
07 Aug 2009   •   14:36

Ministrul Turismului critică modul în care presa a abordat problema diurnelor acordate unor jurnalişti pentru deplasările din străinătate. "Am fost acuzată că aş fi săvârşit o infracţiune, şi anume că aş fi şantajat presa, refuzând să public numele ziariştilor care au beneficiat de diurne din partea Ministerului Turismului", şi-a manifestat vineri nemulţumirea Udrea prin intermediul unui comunicat, citând conţinutul unui editorial din cotidianul Evenimentul Zilei.Atinsă grav de consideraţiile celor de la EVZ, Udrea, acuză presa că dă dovadă de ipocrizie atunci când pune în discuţie "culpabilizarea ziariştilor care au scris despre promovarea turistică a României".
În cadrul unei emisiuni televizate, Ministrul Turismului a dat publicităţii lista cu ziariştii care au beneficiat de diurne din partea instituţiei pe care o conduce, sumă în care a fost inclusăe cletuielile legate de transport, cazare şi a masă.
Consecinţele de iameghine ale acestui gest nu au fost însă dorită. Nervoasă, Udrea citează în comunicat un editorial publicat în cotidianul Eveneimentul Zilei.
"Am fost acuzată că aş fi săvârşit o infracţiune, şi anume că aş fi şantajat presa, refuzând să public numele ziariştilor care au fost prezenţi, pe cheltuiala ministerului, la acţiuni de promovare a turismului în străinatăte. Sunt lucruri extrem de grave, pe care nu le-am săvârşit niciodată", reclamă Udrea.
Ministrul respeinge speculaţiile potrivit cărora ar fi profitat de acordarea acestor diurne pentru a-i avea la mână pe unii ziarişti. "Nu există nicio situaţie în care să fi încercat să obţin avantaje de la
vreun ziarist spunându-i, sau măcar sugerându-i acestuia că ar avea legatură cu lista. Am explicat, în mai multe rânduri, inclusiv Evenimentului Zilei, care este temeiul legal al deconturilor pentru
deplasările ziariştilor (HG 169/2001, HG 928/2001, HG 413/2004, HG 387/2007, HG 120/2008 şi HG 314/2009) şi am afirmat că, în virtutea art.12, lit.d din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, numele ziariştilor nu este public", precizează comunicatul.
"Având în vedere faptul că acuzaţia pe care mi-aţi adus-o este extrem de gravă, va solicit dumneavoastră, Evenimentului Zilei, precum şi autorului acestui articol, Mircea Marian, ca, în termen de 24 de ore, să publicaţi numele ziariştilor şantajaţi de mine şi să faceţi dovada acestui şantaj", se solicită la finalul comunicatului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close