Antena 3 CNN Politică Uite Ridzi, nu e Ridzi: PDL s-a jucat de-a v-aţi ascunselea cu prezenţa pe furiş a ministrului la şedinţa de partid

Uite Ridzi, nu e Ridzi: PDL s-a jucat de-a v-aţi ascunselea cu prezenţa pe furiş a ministrului la şedinţa de partid

Uite Ridzi, nu e Ridzi: PDL s-a jucat de-a v-aţi ascunselea cu prezenţa pe furiş a ministrului la şedinţa de partid
Sursa foto: Monica Iacob-Ridzi
06 Iul 2009   •   18:34

Liderii PDL au încercat luni să ţină secretă de presă prezenţa dis-de-dimineaţă a ministrului Monica Iacob-Ridzi la sediul de partid unde urma a avea loc BPN-ul săptămânal al acestei formaţiuni politice. Pe fondul ultimelor critici formulate de unii colegi democrat-liberali la adresa prejudiciului de imagine adus partidului de Ministrul Tineretului, conducerea centrală a încercat luni să aducă la ordine pe cei care nu îmbrăţişau teza solidarităţii PDL în jurul lui Ridzi. Cum cuvântul de ordine al partidului a fost îngroparea subiectului, purtătorul de cuvânt al PDL, Gheorghe Flutur a încercat să treacă sub tăcere faptul că ministrul se afla deja la sediul central al partidului pentru a se asigura de sprijinul preşedintelui Emil Boc şi al colegilor cu cuvânt greu în rândurile democrat-liberale. Deşi unele surse din partid susţineau că Ridzi a fost prezentă, luni, la şedinţa BPN, Flutur a preferat să mintă la final şi să susţină că nu ştie de ce aceasta ar fi absentat la lucrările de astăzi.
Potrviti surselor citate, Monica Iacob Ridzi ar fi sosit la sediul partidului cu mult timp înainte de începerea şedinţei BPN, pentru a evita confruntarea cu presa. Dealtfel, a aplicat aceeaşi strategie şi la plecare, părăsind incinta în timpul briefingului susţinut de Gheorghe Flutur.
Chestionat în legătură cu presupusa absenţă a ministrului MTS, Flutur a preluat ideea din zbor afirmând că nu ştie de ce aceasta nu a venit la întâlnire. "Nu ştiu să vă dau un răspuns, nu am discutat. (..) Nu a fost astăzi o temă pe ordinea de zi legat de problema ministerului Tineretului", a susţinut Flutur, ţinând să precizeze că problema Ridzi nu a fost atinsă decât trecător, timp de câteva minute de conducerea PDL.
Potrivit surselor citate, tuturor membrilor conducerii PDL li s-a pus în vedere să nu mai emită nici un fel de comentarii vis-à-vis de scandalul de la Ministerul Tineretului, singurul abilitat să formuleze o poziţie fiind Emil Boc. Acesta din urmă şi-a informat colegii că nu se va lua nici o decizie de demitere decât în cazul în care ancheta DNA va releva necesitatea începerii urmăririi penale. Prezentă la şedinţa BPN, Ridzi nu a intervenit, dar nici nu i s-a cerut explicaţii de către vreun coleg de partid cu privire la scandalul ?Ziua Tineretului?.
Cei prezenţi la întrunirea BPN de astăzi s-au conformat solicitării lui Boc, niciunul din liderii PDL nedorind să mai comenteze sau să dea detalii despre modul în care s-a găsit rezolvare la cererile unor colegi de partid de demitere a ministrului Tineretului. Chiar şi contestatarii deschişi ai Monicăi Ridzi, precum Ioan Oltan şi Theodor Stolojan, eu evitat să mai facă declaraţii, în timp ce vicepreşedintele Cezar Preda, cel mai dur critic al ministrului Tineretului şi al solidarităţii manifestate de partid în acest caz, a preferat să nu participe la şedinţă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close