Antena 3 CNN Politică Politicienii de top, retrași la căldurică sau la răcoare

Politicienii de top, retrași la căldurică sau la răcoare

Politicienii de top, retrași la căldurică sau la răcoare
de M.Z.    |    10 Mai 2016   •   08:46

Scena politică românească a rămas, treptat, fără numele unor politicieni care erau pe buzele tuturor. Foști miniștri, lideri marcanți ai partidelor politice, senatori sau deputați au ales să se retragă definitiv din „slujba cetăţenilor" din diferite motive, scrie Jurnalul Naţional. Unii pentru că au dat greş, alţii pentru că au fost împinşi de dosarele penale. 

Un prim nume care a părăsit scena politică după 22 de ani este Ioan Rus. Fostul ministru al Transporturilor şi-a dat demisia după ce i-a jignit, public, pe românii care muncesc în străinătate şi pe familiile lor. Acum, Rus are afaceri importante în domeniile auto, imobiliar şi hotelier, scrie Jurnalul Naţional. 

Un alt nume sonor al politicii româneşti, Crin Antonescu, s-a retras după eşecul proiectului USL, dar şi pentru că nu a reuşit să facă din PNL cel mai mare partid de dreapta din România, după cum el însuşi promitea. Deşi a anunţat că îşi va duce la capăt mandatul de senator, a renunţat după 26 de ani de administraţie, iar acum se speculează că se va muta la Bruxelles împreună cu soţia sa. 

Unii s-au retras din politică în urma unor dosarelor penale. Social-democratul Viorel Hrebenciuc, de exemplu, a renunţat la cariera politică după 26 de ani, fiind judecat în dosarul uriașelor retrocedări ilegale de păduri.

Şi vremurile în care Radu Mazăre făcea show pe litoral au apus demult. Cu mai multe anchete la activ, Mazăre a părăsit, după 20 de ani, Primăria Constanţei. Şi fratele lui, senatorul Alexandru Mazăre, a ieşit din lumina reflectoarelor după ce a fost trimis în judecată. 

Spre deosebire de ceilalți doi șefi de stat, Ion Iliescu și Traian Băsescu, care se implică și în prezent în politica românească, Emil Constantinescu s-a retras definitiv din spațiul public după mandatul de la Cotroceni. Întors la catedra universitară, Constantinescu este, în prezent, membrul mai multor comitete umanitare din Europa şi Statele Unite ale Americii.

Mai multe detalii puteţi afla în ediţia de azi a Jurnalului Naţional. 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close