Antena 3 CNN Politică UNPR îi deschide uşa lui Mircea Geoană

UNPR îi deschide uşa lui Mircea Geoană

UNPR îi deschide uşa lui Mircea Geoană
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    12 Noi 2011   •   17:10

UNPR îi deschide porţile lui Mircea Geoană. Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a spus vineri seară că Geoană va fi primit fără rezerve în partidul său, în cazul în care îşi va exprima această opţiune.

"Noi am lansat o platformă civică, Uniunea Social Progresistă. Orice om care doreşte, inclusiv cei pe care i-aţi enunţat dumneavoastră (n.r. - Mircea Geoană), să vină în acest proiect, îl aşteptăm", a declarat Oprea, potrivit Mediafax.

Între timp, Victor Ponta susţine în continuare excluderea lui Mircea Geoană din PSD. Ponta declară că Geoană a picat testul de fidelitate în PSD şi se ţine de scaun, aşa cum a făcut în 1997. Ponta consideră că PSD a pierdut ultimele alegeri, pentru că a avut un preşedinte de paie.

BPN al PSD a decis, luni, înlocuirea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului cu Titus Corlăţean. Imediat după şedinţa BPN în care decizia a fost luată, în absenţa lui Geoană şi cu doar un vot împotrivă, Victor Ponta a mers la grupul PSD din Senat. La reuniunea grupului, la care a fost prezent şi Geoană, decizia a fost din nou supusă la vot, fiind înregistrate cinci abţineri şi niciun vot împotrivă.

Geoană a apreciat că decizia conducerii PSD reprezintă "o greşeală strategică", pentru că aceasta va duce la pierderea de către social-democraţi a poziţiei de preşedinte al Senatului. El a adăugat că, de fapt, "va fi oferită pe tavă" această funcţie puterii.

Ion Iliescu şi Adrian Năstase au susţinut, marţi la prânz, că PSD nu va mai solicita revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, întrucât partidul riscă să piardă şefia Senatului.

Ulterior, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că Adrian Năstase şi Ion Iliescu au exprimat opinii personale când au afirmat că PSD nu va insista pentru revocarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului, decizia partidului fiind alta.

Ponta a afirmat că decizia luată luni de BPN al PSD şi decizia grupului PSD din Senat, de înlocuire a lui Mircea Geoană cu Titus Corlăţean în funcţia de preşedinte al Senatului, nu se vor schimba.

Preşedintele PSD a precizat că, dacă poziţia majorităţii membrilor BPN faţă de aceste decizii se va schimba, este dispus să convoace Comitetul Executiv şi chiar congresul PSD.

Comisia de integritate şi arbitraj a PSD se reuneşte, duminică, la ora 15, pentru a discuta situaţia lui Mircea Geoană, acuzat de conducerea partidului de nerespectarea unor decizii ale forurilor statutare. Preşedintele comisiei, Dan Şova, a precizat, miercuri, că la şedinţa comisiei va fi invitat şi Mircea Geoană.


×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close