Antena 3 CNN Politică Unul din cei mai controversaţi lideri europeni: "Suntem într-o COOPERARE patriotică cu Traian Basescu"

Unul din cei mai controversaţi lideri europeni: "Suntem într-o COOPERARE patriotică cu Traian Basescu"

Unul din cei mai controversaţi lideri europeni: "Suntem într-o COOPERARE patriotică cu Traian Basescu"
de O.P.    |    29 Iul 2013   •   09:16

La Tusvanyos, Orban a smuls ropote de aplauze când a vorbit despre dubla cetăţenie şi despre trecutul maghiar al Transilvaniei, scrie jurnalul.ro.

În discursul său de 54 de minute, Orban a vorbit despre realizările Guvernului său în ultimii trei ani şi despre necesitatea ca maghiarii din România şi din toate colţurile lumii care au dobândit dubla cetăţenie să voteze la alegerile din primăvara lui 2014.

Mai mult, Orban a subliniat că progresele Ungariei se datorează unei majorităţi parlamentare de două treimi şi doar o astfel de majoritate ar putea continua realizările de până acum. Premierul ungar nu a folosit în discursul său cuvintele “secui”, “Ţinutul secuiesc”, “autonomie”, ceea ce a generat o uşoară nemulţumire în rândul publicului care se aştepta la un discurs cu un pronunţat caracter automist.

După discursul transmis în direct şi integral de postul public de televiziune şi de radio din Ungaria, Orban a răspuns la câteva întrebări legate de relaţia cu Guvernul român şi cu preşedintele Traian Băsescu. Conform Magyar Nemzet, el a catalogat relaţia Guvernului român cu cel ungar ca fiind “într-o fază de dezvoltare”. Cât priveşte relaţia cu preşedintele Traian Băsescu, Orban a declarat: “suntem într-o cooperare deschisă, corectă şi patriotică cu preşedintele român Traian Băsescu, o relaţie stabilită anterior care funcţionează şi acum”.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close