Antena 3 CNN Politică Ionuț Moșteanu (USR PLUS): "Vom cere demisia lui Florin Cîțu, vom cere PNL un nou premier"

Ionuț Moșteanu (USR PLUS): "Vom cere demisia lui Florin Cîțu, vom cere PNL un nou premier"

USR PLUS va cere joi demisia lui Florin Cîțu și ca PNL să vină cu o nouă propunere de premier, a declarat miercuri seara deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu.

Ionuț Moșteanu (USR PLUS): "Vom cere demisia lui Florin Cîțu, vom cere PNL un nou premier"
de Claudia Popovici    |    01 Sep 2021   •   22:36

"În cazul în care Cîțu nu va demisiona, USR PLUS va vedea care îi sunt opțiunile", a spus deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu miercuri seara, la Digi24.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a trimis la Cotroceni cererea de revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion, susținând că acesta se opune reformelor.

”Am luat o decizie necesară. Am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de ministru al Justiției a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României.

Ștelian Ion este un ministru care, din nefericire, nu a reușit să impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Exemplul este desființarea secției speciale, care nici după 8 luni de mandat nu a fost desființată.

A bloca activitatea Guvernului, doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile, înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. 

Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze.

(...) Îmi asum această decizie. Biroul Politic Național al PNL a asumat acest proiect de investiții, care nu este PNDL 3. Este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României după 30 de ani.

Am trimis președintelui documentul cu revocarea. Voi propune un interimar care va înțelege prioritatea zero a investițiilor în România.

Îmi doresc ca partenerii noștri de coaliție din USR PLUS să aibă înțelegerea, să aibă responsabilitatea, să nu aleagă ieșirea de la guvernare așa cum comunică de azi dimineață pe diverse canale”, a declarat Florin Cîțu, care a spus că va numi la Justiție un ministru interimar.

Revocarea ministrului Justiției s-a suprapus tensiunilor apărute între USR PLUS și premier, legate de aprobarea programului „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei. Reprezentanții USRPLUS au spus că pentru acest program este nevoie de un acord în Coaliție și au transmis că nu vor participa la ședință.

×
Subiecte în articol: USR PLUS
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close