Antena 3 CNN Politică USR și PNL îi cer demisia. Cum răspunde Gabriela Firea

USR și PNL îi cer demisia. Cum răspunde Gabriela Firea

USR și PNL îi cer demisia. Cum răspunde Gabriela Firea
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    23 Noi 2018   •   19:13

Edilul general, Gabriela Firea, anunţă că Primăria Municipiului Bucureşti va uzita toate căile de atac pentru a demonstra legalitatea înfiinţării societăţilor municipale şi îi asigură pe cei peste 3.000 de angajaţi ai acestor companii că nu îşi vor pierde locul de muncă „în prag de sărbători”.

„USR nu face altceva decât să blocheze toate iniţiativele de dezvoltare ale Capitalei României! Până în prezent, noi am câştigat zeci de procese pe care ni le-au intentat, pentru că, de când au venit în Consiliul General, nu au făcut altceva decât plângeri penale. USR foloseşte această decizie ca o pe o armă politică, însă aceasta, deşi este îndreptată împotriva mea, afectează direct viaţa bucureştenilor. Această decizie a instanţei nu constituie un motiv întemeiat şi legal pentru suspendarea primarului general, aşa cum cere USR, invocarea suspendării fiind doar un gest ridicol, care demonstrează de fapt că toate aceste procese nu au ca scop apărarea legii, ci discreditarea primarului Capitalei”, a precizat Gabriela Firea, conform unui comunicat PMB.

PNL și USR solicită demisia de îndată a Gabrielei Firea

Ea a adăugat că din punct de vedere juridic, societăţile „sunt legale, funcţionează şi vor funcţiona în continuare, nu pot fi radiate prin decizia Curţii de Apel”, pentru că au fost înfiinţate conform Legii 31/1990.

„În decizia Curţii de Apel nu se afirmă că societăţile municipale sunt ilegale, ci se face referire la faptul că deciziile administrative de înfiinţare, şi anume hotărârile de consiliu, ar fi trebuit să fie adoptate cu două treimi din majoritatea consilierilor, şi nu cu jumătate plus unu. Însă nu este cazul aici, pentru că prin aceste hotărâri doar s-au înfiinţat companiile, nu s-a transferat şi patrimoniul - caz în care, într-adevăr, ar fi fost nevoie de un vot de două treimi. Subliniez că bugetul alocat societăţilor nu este parte a patrimoniului! Patrimoniul este unul singur, intangibil, aparţine Municipiului Bucureşti şi bucureştenilor, poate fi dat doar în administrare unei regii, administraţii sau unei societăţi în vederea realizării unor lucrări de interes public. Eu am mare încredere în justiţie, dar consider că, în acest caz, judecătorii au fost induşi în eroare şi nu au primit toate informaţiile necesare”, a spus ea.

Primarul a adăugat că „în acest moment se lucrează intens în Capitală” prin intermediul acestor companii. 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close